Azzal kezdeném, hogy nincs semmi részesedésem egyik üzemanyag töltőállomásnál, olajfinomítónál sem...sajnos. Csupán a segítő szándék vezérel, hogy ezeket az információkat megosszam másokkal.

  Nos, kezdjük azzal, hogy miért eltérőek a különböző kutak benzinei? Sajnos itt is érvényesül az "olcsó húsnak híg a leve" mondás. Persze az ár nemcsak a kereskedőtől függ, hanem sajnos nagyrészben az adott kormánytól is. Ezenfelül ahol olcsóbb a benzin, ott a minőség is alacsonyabb szinten áll. Némelyik autó szereti a rossz benzint. (Egy példa: a 2106-os 1500-ösöm utálta a 100-as benzint. Egyszer tankoltam bele, dadogott tőle. Annak az volt a jó, ha minél szarabb üzemanyagot kap.) A legtöbb benzinkút a Moltól szerzi be az üzemanyagot (kivéve 1-2-t). Ezenkívül még ki tudja mit kevernek bele, hogy mennyiségre több legyen és olcsóbban tudják adni.

 Mikor 2005-ben megvettem a Golfot, először V-Power 95-öt tankoltam bele 2 hónapon keresztül. Azt gondoltam, hogy ez megfelel a gyár által a Volkswagen 1.6 ill. az ennél nagyobb köbcentis motorok 98-as oktánszámú igényének. Tévedtem!!!! Ez a benzin is ugyanúgy átmegy magyar kezeken mire a kocsiba jut. Sajnos ettől a minősége is romlik.

 Alapvető problémák jöttek elő az autónál 39.000 km-nél: kis fordulaton csörgött a motor, nehezen indult, a gyári 105 lóból kb. 70 ha maradt. Bármelyik sebességi fokozatban, bármilyen fordulaton mehettem vele, gyorsulni nem akart, előzni életveszélyes volt vele. Alapjáraton ingadozott a fordulatszám. Azt kell mondjam, hogy az 1500-ösöm jobban ment, mint a Golf. Persze a fogyasztás sem volt rossz, mivel nem hajtottam (mert fölösleges volt), 8 körül megállt.

 Egy nap azonban meguntam és rászántam magam, hogy kipróbálom a Shell V-Power Racing 100-at (amit Németországból importálnak és nem nyúl bele magyar kéz). Kifogyasztottam az üzemanyagot annyira, hogy 2-3 liter maradt a tankban. Saját magam lemértem a gyorsulását (többször is) a kocsinak. Ezután rátankoltam a 100-ast 10.000-ért. Először nem sok mindent vettem észre. Majd mikor már ez is kifogyott annyira, hogy a mutató se nagyon mozdult, ismét lemértem ugyanott a gyorsulást (többször is) és meglepve tapasztaltam, hogy 0.8 másodperccel jobb volt 0-100 km/h-ra. Ezen felbátorodva ismét Racinget tankoltam bele. Érdekes módon azóta könnyen indul az autó, nem csörög a motor, nyomatékosabb lett, egyszóval olyan lett az autó, mint amilyet a gyár tervezett.

 Azóta csak ezt tankolom, semmi mást. Egyszer kipróbáltam az ÖMW-n a legdrágább benzinüket, de nyomába sem ért a Shellnek, ráadásul drágább is volt. Alig vártam, hogy kifogyjon és mehessek 100-ast tankolni. A motoromban most 209.000 km van és olyan a kompressziója, mint egy 100.000 km-esnek, a pillangószelepről enni lehetne.

 Érdemes végiggondolni, hogy ha rákölt valaki az autójára több száz ezer forintot, hogy szép legyen, jó legyen, akkor ezt nem érdemli meg??? Persze, nem hangzik túl jól, hogy a 95-ös 380 forint, a Racing 440, de ha kicsit számolunk, akkor rájövünk, hogy egy tanknál (50liter) ez 3.000 forint többletet jelent. Később az a havi 3.000 forint megtérülhet. Szélsőségesebb fogyasztás kialakulhat, mivel többet tapossa neki az ember. Személyes fogyasztásom: min. 6.7 liter klímával, tempomattal 110km/h; max. 16 liter 170-180 utazóban klímával, tempomat nélkül. Persze a komputer is a lábhoz állítja az üzemanyagot. Folyamatosan figyeli, hogy az ember milyen fordulatszámban használja a kocsit és mennyire lövi neki. Ehhez állítja az üzemanyag-levegő keveréket. Úgyhogy 10 liter 100-as benzin tankolásakor ne várjunk csodákat!

 Remélem, tudtam segíteni a tapasztalataimmal, jó autózást!!!!