Evezzünk most egy kicsit a 20. század legvégére, a Golf vitathatatlan sikertörténete mellett a cégcsoport másik legendás modellje vitathatatlanul a Passat. Nem terhelnék senkit újabb történelemórával, legyen elég annyi,hogy egy B5-ös Passat a páciensünk. (ismerhetitek még 3b2 típusjelöléssel is).

Mondanom sem kell(ene),hogy nem első gazdás,taxi ként teljesített szolgálatot sokáig,szerencsére a jobbik fajta gazdával,nagy becsben volt tartva,vigyázott rá a sofőr,amennyire tudott. Jött aztán a váltás,így került mostani tulajához,Zsoltihoz az autó. Első lépés volt egy gewinde (mondtam a múltkor,hogy innentől csak így hívom) beszerelése és a lehető legalacsonyabb hasmagasság beállítása,szem előtt tartva azért a használhatóságot is.

Általánosan elfogadott tény,hogy a legtöbb Volkswagen gyári állapotban is igen dekoratív,legtöbb esetben 4 pofás kerék és 1 jó ültetés fel is teheti a pontot az i-re,mindemellett ilyen olyan gyári,vagy gyárias kiegészítőkkel tovább emelhető a vizuális élvezeti faktor. Nem történt ez másként esetünkben sem,kellemes kiegészítő az első irányjelzőket leváltó amerikai piacra gyártott,helyzetjelzős indexpár,a karosszéria színe miatt nem lehet nem észrevenni a füstös árnyalattal bolondított fényszórókat,de igen jól mutat az összképben a hátsó traktusban a piros hátsó lámpa búra. 

Pofás figyelemfelkeltést biztosít az autó oldalán végigfutó, igen ötletes és impozáns Passat felirat, a gyárival megegyező betűtípussal. Szembetűnő módosítás még az autón a matt fekete színű tető,amivel harmonizálnak a matt feketére fényezett jelek és feliratok a karosszérián.

Kétségbe vonhatatlan tény azonban,hogy mindez mit sem érne,ha nem lenne a kompozícióhoz megfelelő kerék társítva. Esetünkben a méret igenis számít,csakúgy a felni,mint a gumik tekintetében :)

Az autó egy 15 collos kerékszettel került Zsoleszhoz,amik bizony zártos határidőn belül a múlt homályába vesztek,helyüket egy 7,5X17-es garnitúra vette át,először barack,majd csokibarna színűre fényezett középrésszel,amikre 195/40-es gumiabroncsokat dobtak. Miután ez a szett is elköszönt,jött a jelenlegi quartett,amelyekről sajnos nem tudok információval szolgálni,ha idő közben bővülne a tudásom,pótlom a hiányosságot. A büszke tulaj azt viszont "az orromra kötötte",hogy 2014 egy egészen más összkép felé sodorja gépet,cél ként belőtték az ú.n. "OEM+" stílusirányzatot, más,bízvást állíthatom,jóval komolyabb  kerekekkel és egy halom módosítással. Én személy szerint kíváncsian  várom az újításokat,biztos vagyok benne,hogy nem fogunk csalódni. ;)

Azoknak,akik a többi írásomat is olvasták,bizonyára feltűnt,hogy sem a motorizáltságról,sem a beltérről nem esett szó ezeddig. Nos, a motortérben egy 1,6 literes 4 hengeres benzin üzemű aggregát gondoskodik a mozgási energia előállításáról,a tulaj elmondása szerint,idézem:"nem egy erőgép de nekem nem az a lényeg"

Igaza is van,slow down,no rush,just cruise ;)

Végezetül pár szó a beltérről, gyári állapotban maradt minden, de nincs is ezzel semmi baj,hiszen -magánvélemény következik- az ezidő tájt gyártott és forgalmazott autók közül az egyik legszebb és legkomfortosabb belsővel van felvértezve a típus,így-hacsak nem egy magasabb felszereltségű testvér beltere költözik a régi helyére- nemigen lehet javítani az összhangon.

Zsolti azt ígérte,ha minden a terveknek megfelelően alakul,akkor az idei Vwanted Kartell-es treffenen(aki nem tudja miről van szó,sürgősen zárkózzon fel) már új küllemével jelenik majd meg az autó és egészen biztos vagyok benne,hogy sok sok memóriakártyán tetemes mennyiségű megabájtot fognak birtokolni a róla készített fotográfiák.

Zárom az irományt,kicsal a napsütés, Zsoltinak szeretném megköszönni a lehetőséget,Mindenkinek az értékes figyelmét,aki végigolvasta a kaparásomat,maradok tisztelettel,Zoli a Drosztról 

https://www.facebook.com/ProsztoDroszt