EREDETISÉGVIZSGÁLAT
aktuális téma

A jelenleg érvényben lévő hatósági díjak, illetékek
Személygépkocsi Eredeiségvizsgálat hatósági díjai:
1400 cm3-ig 17.000 Ft
1401 cm3-től 2000 cm3-ig 18.500 Ft
2001 cm3-től 20.000 Ft
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
akkor marad az eredetvizsga megszüntetésének támogatása.
Hisz többnyire a jog fejletlenségét támogatni és kihasználni,élvezni,hogy ebből pénzt lehet csinálni...
Legyen csak szépen kérhető
ennyi
Hisz többnyire a jog fejletlenségét támogatni és kihasználni,élvezni,hogy ebből pénzt lehet csinálni...
Legyen csak szépen kérhető
ennyi
Így van! A színváltozást is az okmányirodában kell jelezni de azt a vizsgáló már feltünteti a határozatra és akkor már át is jegyzik.
De gondolom a vizsgálatkor még nem lesz más szine...
De gondolom a vizsgálatkor még nem lesz más szine...

Kösz a gyors vállaszt.. és az átiratás ugyanúgy müködik mint máskor?
adás/vételi eredetvizsga....stb...?
ja és amúgy a színváltozást kinek és hol kell bejelenteni?
adás/vételi eredetvizsga....stb...?

ja és amúgy a színváltozást kinek és hol kell bejelenteni?
Ha bevonják a forgalmit kap a tulaj egy hatósági határozatot a jármű adataival. Avval a határozattal meg lehet csináltatni a vizsgálatot a járműről még ha össze is van törve!
Az hogy mennyire törött a jármű az nem befolyásolja a vizsgálat eredményét ha az elsődleges azonosítói sértetlenek. Max. hitelt nem kapsz rá!
Az hogy mennyire törött a jármű az nem befolyásolja a vizsgálat eredményét ha az elsődleges azonosítói sértetlenek. Max. hitelt nem kapsz rá!
Hali. és mi a helyzet ha olyan autót akarok venni ami ideiglenesen ki van vonva a forgalomból? hogy müködik ilyenkor az adás/vétel?
nincs forgalmi,müszaki,zölk. se biztosítás ...
ilyenkor hogy müködik az eredetvizsga? a kocsi nem üzemképes(törött)
Üdv
nincs forgalmi,müszaki,zölk. se biztosítás ...
ilyenkor hogy müködik az eredetvizsga? a kocsi nem üzemképes(törött)
Üdv

dutyi
Angliában is könnyű rendszámot szerezni (lásd motoros kanapé)

Angliában is könnyű rendszámot szerezni (lásd motoros kanapé)

írok neked gyorsan egy privit olvasd el
Hát igen... Ez a mi hazánk
USA -ban ha összedobsz egy kocsit a csürben és elviszed a hatósághoz már aznap lehet hogy van rendszámod meg forgalmid!
Itt lehet hogy két év múlva sem szabadulsz ki a dutyiból

USA -ban ha összedobsz egy kocsit a csürben és elviszed a hatósághoz már aznap lehet hogy van rendszámod meg forgalmid!
Itt lehet hogy két év múlva sem szabadulsz ki a dutyiból

Ha nem vennék ilyen szigoruan a dolgokat akkor talán nem játszana annyi ember feketén! Miért nem lehet egy műszaki vizsgás szemrevételezéssel hivatalósan bejegyeztetni egy motorcserét?? A jelen állás a következő,,! Megdöglik a motorom,,felujítás pl lenne 230 egy másik motor lenne 100,,legyen ez a motor most magyar és még egy törött autóban van!! Elhatározom h megveszem! Betehetem?? Be egy lófaszt! Miért nem? Mert bontási igazolás kell ,h a kasznit leadták motorostól amiből a motort kivették a bontóba,,,mellé egy számla h a motort ott megvásároltam és késöbbi reklamációnak helye nincs! Kifizetem,,hazaviszem,,felkeresek egy vizsgáloállomást és a számla és adásvételi bemutatásával kérvényezem a számok vizsgálatát stb,,,ha ez megvan beslattyogok ocsmányirodába és közlik h kell még papir a motorcsere engedélyeztetéséhez,,,amint ezt megkapod beteheted,, és bemutathatod a kijelölt vizsgaállomáson!! Na ezen ki megy végig??? Pfff mocskos rendszer,,,aztán csodálkoznak,,h kiflekszelt motorszámokkal találkoznak stb!! Jah és most még csak tipusazonos motorról beszéltem,,,,tipusidegen mocinál szöknek csak még feljebb az árak!!

jó helyre kell vinni

Ácsi!
Tévedés! A műszaki állomásokon is nézik már az alvázszámok eredetét, ha elváltozást észlelnek eredetvizsga határozatot kérnek. Tehát bukta.
Tévedés! A műszaki állomásokon is nézik már az alvázszámok eredetét, ha elváltozást észlelnek eredetvizsga határozatot kérnek. Tehát bukta.
Annyiban módosult hogy a vizsgálat határozatát kel csatolni mert a minősítések már nem betükben történnek.
a kasznicserénél nagyobb a lebukásveszély
bár ha nem akarod utána eladni az autót akkor tökmindegy

bár ha nem akarod utána eladni az autót akkor tökmindegy

Naja de csak nekik lehet büntetlenül 

Pontosabban:
"Járművek hatósági alvázszámmal történő utólagos ellátása
A közlekedési hatóság jogosult a járművekben a SAE International nemzetközi szervezet által nyilvántartásba vett, 17 karakterből álló, „TSC” karakterekkel kezdődő hatósági alvázszám beütésére. A jármű elsődleges azonosítójában (alvázszámában) történő módosítás, átalakítás, reprodukálás -akár roncsolódás, természetes elhasználódás vagy bűncselekmény miatt következik be- minden esetben előzetes átalakítási engedélyhez kötött cselekmény. Az előzetes engedélyt a területileg illetékes Közlekedési Felügyelettől kell kérnie.
A kérelemhez az alábbiakat kell csatolni:
* forgalmi engedély másolatát,
* eredetiség vizsgáló állomás által kiadott Igazolást, valamint a Központi Okmányiroda Határozatát,
* rendőrhatóság nyomozást megszüntető határozatát, ha az eredetiség vizsgálat "b" minősítéssel zárult,
* Központi Okmányiroda engedélyét, ha a jármű bűncselekményből származik,
* az eljárási díj befizetését igazoló bizonylatot.
A járművet a közlekedési hatóság az előzetes átalakítási engedély alapján látja el hatósági alvázszámmal."
"Járművek hatósági alvázszámmal történő utólagos ellátása
A közlekedési hatóság jogosult a járművekben a SAE International nemzetközi szervezet által nyilvántartásba vett, 17 karakterből álló, „TSC” karakterekkel kezdődő hatósági alvázszám beütésére. A jármű elsődleges azonosítójában (alvázszámában) történő módosítás, átalakítás, reprodukálás -akár roncsolódás, természetes elhasználódás vagy bűncselekmény miatt következik be- minden esetben előzetes átalakítási engedélyhez kötött cselekmény. Az előzetes engedélyt a területileg illetékes Közlekedési Felügyelettől kell kérnie.
A kérelemhez az alábbiakat kell csatolni:
* forgalmi engedély másolatát,
* eredetiség vizsgáló állomás által kiadott Igazolást, valamint a Központi Okmányiroda Határozatát,
* rendőrhatóság nyomozást megszüntető határozatát, ha az eredetiség vizsgálat "b" minősítéssel zárult,
* Központi Okmányiroda engedélyét, ha a jármű bűncselekményből származik,
* az eljárási díj befizetését igazoló bizonylatot.
A járművet a közlekedési hatóság az előzetes átalakítási engedély alapján látja el hatósági alvázszámmal."
jó akkor hallgatom mit kell tenni.Az eredeti rendbehozatala 300-500ezer ft. Van egy csupasz karosszériám papírok nélkül németből.
ötletek.
mondjuk a lopás is bűncselekmény mégis csinálják.Szóval nekem sem lesz bűntudatom ha megmentem a gépem a roncstelemtől meg a méhtől.
Szerintem valahogy biztos megoldható valahoy,hogy ne tudják vizsgálni.Mondjuk tudni kéne mit vizsgálnak.mert ha szemre mennek az megoldható és ha festék vastagságot mérnek homokfuvatom a tűzfalat...Csak tudni kéne szerintem mit hogy.
ötletek.
mondjuk a lopás is bűncselekmény mégis csinálják.Szóval nekem sem lesz bűntudatom ha megmentem a gépem a roncstelemtől meg a méhtől.
Szerintem valahogy biztos megoldható valahoy,hogy ne tudják vizsgálni.Mondjuk tudni kéne mit vizsgálnak.mert ha szemre mennek az megoldható és ha festék vastagságot mérnek homokfuvatom a tűzfalat...Csak tudni kéne szerintem mit hogy.
Magyar 17 karakteres alvázszámmal látják el amennyiben nem azonosítható az eredeti és az NKH jóváhagyja.
jogos.
mi a nagyobb bűncselekmény? az állami rablás vagy a kasznicsere feketén? :D
mi a nagyobb bűncselekmény? az állami rablás vagy a kasznicsere feketén? :D
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
egy fontos - és nem egyedi - kérdéssel/kérdéssorozattal fordulok hozzátok én is.
Autómban (e30 318i papiron 1,8i 8V M10B18 sor4 benzin) egy pár számmal nagyobb motor van (vagyis lesz de nem ez a lényeg tegyük fel benne van) egész pontosan 3,0i 32V M60B30 V8benzin.
Az autót eladni vagy ilyesmit nem szándékozok, saját célra készült.
- Mik a dolog tényleges buktatói?
példa: hallottam már olyanról hogy NKH-s közúti ellenőrzés. Életemben nem találkoztam még ilyesmivel de állitolag létezik. ők gondolom megnézhetik a motort, megállapitják hogy még 4 hengert bennefelejtett valaki,
Mi következik ezután? forgalmit bevonják? vizsgára kell vinnem? ha igen mennyi időn belül? (vissza tudom e gyorsan cserélni a motort ez a kérdés lényege) mennyire büntetnek? mennyi a vizsga stb dija?
másik eset: mezei sün barátunk megállit. Van e joga felnyitni a motorháztetőt? ha nincs akkor ennyi volt a kérdés, ha van akkor itt egy újabb:
tegyük fel elláttam a géptetőt egy egyedi zárszerkezettel ami nem láthatós stb csak én tudom kinyitni stbstb. Lényeg: eljátszom hogy elszakadt a nyitóbowden amit szúros kisállat-barátunk is csak megerősiteni tud. Elküldhet e ő vizsgára, feljelenthet-e ezért stb szóval mit tehet?
köszi előre is a válaszokat rengeteget segitenétek vele!