Chieftec iArena 500W GPA-500S8 ez a táp, elvileg 1,5 évet használta. azt mondja olyan 280W körül lehetett terhelve.
SAPPHIRE Radeon R9 380 NITRO 4G GDDR5 256bit PCI-E VAG miatt cserélte le, azt mondja magában 255W körül eszik... de egész jó árk van az ATI-knak. így hirtelen.
nem semmi cikk. bár ettől nem lettem közelebb. i5-be is jó lett volna hasonló. bár gondolom hasonló.
ez alapján nem biztos, hogy a Skylake jó választás lenne. bár árban hasonló, így igazából mind1.
ez most pont aktuális, egy elég átfogó leírás és teszt (video renderelés vágás és egyéb más tesztek is vannak közte) az elmúlt évek processzorairól: [link: prohardver.hu]
itt szerintem a 7/24-ben keresendő a titok, egy asztali gépet nem sokan használnak így, amit meg kifejezettem arra terveznek az a server kategória, az meg se nem olcsó se nem halk, de még szerintem nem is pici
persze értelek, de én ezeket tapasztaltam. nekem codegennel nem volt gondom. amikor nehezen kapcsolt be, vagy sípolt magában, akkor kondicsere és kész. a benti minőségi tápokról meg csak rosszat látok szintek. és mondom nincs megterhelve, mert nincs bennük semmi komoly VGA, mert nem kell. procik vegyesen vannak, de na nincs terhelve.
na hát a kodegány a másik ilyen "minőségi" termék... Kicsit úgy érzem hogy hiába tépjük itt a szánkat, vagyis jelen esetben a billentyűzetet a végén úgy is azt fogod venni amit te gondolsz...Ritkán szoktam belefolyni az ilyen ajánlgatásokba már, 10év informatikában eltöltött idő után már ismerem a "végét" mert kb mindíg ugyanaz. ajánlok egy elfogadható alternatívát, jóindulatúan, minden részrehajlás nélkül, szem előtt tartva a felhasználó igényeit, ami árban sem rossz se nem teljesítményben, majd a delikvens az első tescoban megveszi a legszarabbat ami a világon létezik, mert rátukmálták hogy az mennyire jó és 20év hitelre is megkaphatja, majd azt hallgatom egy csomó ideig hogy mekkora szar, és 1 év múlva már cseréli le egy másik szarra... Ezt most értsd nagyon sarkítva és nem kifejezetten rád célozva
igene z nekem is szempont lenne. anno ezért vettem silent-es VGA-t. de a táp miatt ugyanúgy hangos volt, csak 8cm-s ventis volt. azért a 12cm-es cooler-ek elég csendben dolgoznak.
ezek a 4-6ezres kategóriák, amiket az árukereső felhoz mondjuk.
máűr nézegettem, hogy vszek házat táppal, amiben benne van. ugye leginkább a codegen-nel vannak iylen házai. ebben valahogy nem csalódtam még, mint írtam már róla.
mondjuk van pár ötletem egyedi házra, amit úgy barkácsolnék össze, de nagyot dobna
attól, hogy 600W-os a táp vagy 400W még nem eszik többet a hálózatból, ha a fogyasztók ugyanúgy mondjuk 300W-ot vesznek ki.
munkatársamnak van egy eladü Chieftec tápja, 500 vagy 550 W. 5ezerbe ide adná. elvileg azért cserélte, mert vett egy 4GB-os valami szörnyeteg 960GTX-et asszem, aztán nem akarta kockáztatni.