Számítógéppel kapcsolatos problémák!
aktuális téma

Jótanács: Használj Ubuntu Linuxot!!!
Nem lesz vírusod, és kékhalál - mellesleg ingyenes.
(davidsz)
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
lehet ez a lap lesz az, amit választok. pro/kontra?
ASUS B85M-G
ASUS B85M-G
lehet ez a lap lesz az, amit választok. pro/kontra?

megpróbálom
BIOS-ban IDE-AHCI beállítás? Erről arra, vagy arról erre

Szép napot!
Tegnap megpróbálkoztunk a win7-el...
a következő a jelenség... wincseszter le van formázva a telepítő által, partícionálva is, mégsem telepedik; azt írja, a partíció nem megfelelő a vinfosnak...
próba XP-vel, ugyan az, dos-ból is leformázva, továbbra sem tetszik neki...
erre valaki valami okosság?
Tegnap megpróbálkoztunk a win7-el...
a következő a jelenség... wincseszter le van formázva a telepítő által, partícionálva is, mégsem telepedik; azt írja, a partíció nem megfelelő a vinfosnak...
próba XP-vel, ugyan az, dos-ból is leformázva, továbbra sem tetszik neki...
erre valaki valami okosság?
igazából csak hobby. ahogy jön úgy egyre több. effektekkel eddig is dolgoztam. 4k-s dolgokkal nem akarok foglalkozni. mindegy majd veszek valamit, aztán ha dűlőre jutottam, megírom.

"videó és kép szerkesztéshez"
Erről megfeledkeztem. Mennyire komoly videószerkesztéshez kell, mert oda kellhet a GPU. Sony Vegas rémlik. Effekteket is használnál vagy csak sima vágás?
Erről megfeledkeztem. Mennyire komoly videószerkesztéshez kell, mert oda kellhet a GPU. Sony Vegas rémlik. Effekteket is használnál vagy csak sima vágás?
az elvileg a gyár által van meghatározva, hogy hogyan kell tisztítani javítás után. van olyan termék, amit nem lehet tisztítani. sőt az sem kizárt, hogy a javított termékeket olcsóbban értékesíti a cég, ezeket vásárolják fel a sok webshoppok, aztán tudják jó áron adni, de még haszonnal.
azt elvileg fel kell tüntetniük ha olyat adnak el ami javított (mondjuk csak értékesíthető újra ami a gyár által javított)
mi is meglepődtünk. előttem bontotta ki. ugye ő kifejezetten javítós volt a melóhelyen én meg akkor hibakereső, diagnosztikás bár javítottam eleget én is BGA-któl kezdve mindent. telefonokkal. aztán rögtön levágtuk. még csak megtakarítva sem volt a javítás.
vannak ennél rosszabbak is nekem elhiheted
anno az egyik 775ös alaplapomat 3x vittem vissza 3x cserélték ki, mire rájöttem hogy én voltam a fasz, szóval velem korrektek voltak. és ilyen mókolt cumókhoz nem volt még szerencsém, pedig raktam már össze onnan pár embernek gépet.

haver vett ipon-ról és javított alaplapot és VGA-t kapott...pff
ja aze gyik memória meg nem ment.
sokan oda vannak érte, de amikor ilyen durvát lát az ember...

sokan oda vannak érte, de amikor ilyen durvát lát az ember...
íme az ajánlatom konkretizálva:
GIGABYTE GA-B150M-D3H 25311ft
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX 61661ft
HyperX 4GB Fury DDR4 2666MHz CL15 HX426C15FB/4 4gb x2db 21210ft
GIGABYTE GV-N740D5OC-2GI GT740 2GB GDDR5 PCIE 28015ft
összesen: 136187ft + ha kell HDD, ház, táp
CHIEFTEC GPS-500A8 500W 13948ft
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 15081ft
GIGABYTE GA-B150M-D3H 25311ft
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX 61661ft
HyperX 4GB Fury DDR4 2666MHz CL15 HX426C15FB/4 4gb x2db 21210ft
GIGABYTE GV-N740D5OC-2GI GT740 2GB GDDR5 PCIE 28015ft
összesen: 136187ft + ha kell HDD, ház, táp
CHIEFTEC GPS-500A8 500W 13948ft
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 15081ft
ja és egyáltalán nem ritka már a ddr4 lap, (csak jó helyen kell keresni
) és az ára is mint írtam 25-30 körül van 2x4gb ram szintén

én az ipon árait néztem, pesten itt ezek dolgoznak a legjobb árakkal,(lehet a lentett említett okok miatt, de ez már engem nem érdekel, csak legyen jó a cucc amit veszek) vettem már tőlük jópár mindent, ssd, memória, alaplap, proci stb stb, de még nem volt gond velük, ha gond volt a cuccal azonnal cserélték. ha egy helyről rendeled akkor csak 1 a postaköltsége. én a helyedbe azt a plafont 1 picit feljebb tolnám olyan 30ig, úgy már elég nagy a mozgástér. Magam részéről én kis számtechboltban nem vennék semmit, pont mert nem tudnak versenyezni a "nagyok" áraival, és nem mindegyik tudja az igényeimnek megfelelő terméket szállítani. úgy számoltam hogy ha rááldozol kb 160at akkor abból évekre bebiztosítod a konfigot, és marad még benne bőven feljlesztési lehetőség is. JA! tesco meg ósan gazdaságos szarokat csak akkor vegyél ha fel akarsz ülni a szopó rollerre. Egy ideig sok évvel ezelőtt toltam a szarjaikat eladásra, de elég sok került vissza belőle...
én vídiás vagyok.
nyílván ha vóna eszem, akkor AMD és ATI-val spórolhatnék vagy 30ezret legalább szerintm. viszont alaplapban 25ezer a plafon. többet nem szánok rá. én úgy vettem észre DDR4 platform elég ritka alig kapni valamit, ha van, akkor drága nagyon.
sajnos a PC boltban sem bíztattak jó árakkal, hétfőn kérek árajánlatot, d emondta a web-s boltoktól nem tudnak olcsóbbak lenni, csak drágábbak. ha annyival lenne csak, amibe a posta kerülne minden alkatrésznél, akkor nem szarakodnék a neten.
illetve említette a boltban, hogy sok web-es bót, áfa sumákolással dolgozik, és szlovák importok vannak. amit el is hiszek, hisz vettem már gyanús dolgokat, mármint fura volt, hogy miért éppen lengyel vagy szlovák cucc van hozzá. anno a fényképező is túl akciós volt a tesco-ban, és ahhoz is szlovák papírok voltak csak.
nyílván ha vóna eszem, akkor AMD és ATI-val spórolhatnék vagy 30ezret legalább szerintm. viszont alaplapban 25ezer a plafon. többet nem szánok rá. én úgy vettem észre DDR4 platform elég ritka alig kapni valamit, ha van, akkor drága nagyon.
sajnos a PC boltban sem bíztattak jó árakkal, hétfőn kérek árajánlatot, d emondta a web-s boltoktól nem tudnak olcsóbbak lenni, csak drágábbak. ha annyival lenne csak, amibe a posta kerülne minden alkatrésznél, akkor nem szarakodnék a neten.
illetve említette a boltban, hogy sok web-es bót, áfa sumákolással dolgozik, és szlovák importok vannak. amit el is hiszek, hisz vettem már gyanús dolgokat, mármint fura volt, hogy miért éppen lengyel vagy szlovák cucc van hozzá. anno a fényképező is túl akciós volt a tesco-ban, és ahhoz is szlovák papírok voltak csak.
vga amd-ből kb. 25-30, nvidai kicsit drágább 30-40ezer között 2gb gddr5-ös rammal
a ddr4-es memória megvan a 2x4gb kb. 22-25ezerből, kingstone hyperX (nem is a leggagyibb fajta) hűtőbordás. 2400mhz-es. Videokártyából ATI vagy Vídia a preferáltabb. Én ati párti vagyok de ez ne tévesszen meg

volt időm átfutni egy kicsit a jelenlegi kínálatot (rég követtem már én is) amit írtál te is a proci árak az egekben...(lesz ez még olcsóbb is) én a helyedben nem aggódnék integrált vga-n, fogd fel úgy mint egy "ingyen" exrát, de ettől függetlenül is tudsz bele "külsőt" tenni, ez olyan mint annó a lapra integrált. Ha i5 öt szeretnél akkor én a 1151-es tokozatú lapokat nézném, nagy a választék ddr-3 és már van benne ddr4-es is 25-40ezer között, hozzá egy i5 6500 proci ez kb. megvan 100 alatt kicsivel, 4db memória foglalat van rajta, én kezdésnek 2x4gb ddr3 vagy ddr4-el indítanék, meg valami középkategóriás vga-val. Ha mégis áldoznál egy jó házra, ami ahogy mondod "ipari" kinézetű akkor ajánlom figyelmedbe a Cooler Master - HAF szériás házait (nekem is olyan van) van kisebb nagyobb, rohadt jó a szellőzése, és lehet bele porszűrőt applikálni.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!