Igazából lehet variálni a rugótányér magasságával is, ahogy mondtad, hogy elég legyen a magassága, csak tudni kéne akkor is, hogy mennyire lehet összenyomni a légrugót. Lehet rendelem akkor inkább a kéthurkásat. 13 centi emelés több, mint elégnek mondható szerintem.
Hátul egyébként nekem is külön vannak a rugók a gátlótól. Lehet azon is variálni kell majd valamit, mert már viszonylag kicsi rugóval (swift hátsó rugójából van bent 3 karika jelenleg) is magasnak mondható az autó...
Nekem 2 hurkással van tapasztalatom, kb 13-15 centi volt a különbség legmagasabb és legalacsonyabb szint között (elöl 13, hátul 15). Ez persze megint függ attól, hogy milyen magasságra hegeszted rá a pogácsákat a gólyalábra, mekkora a pogácsa vastagsága, milyen a pogácsák belső kialakítása (pl hátul is átmegy rajta a gátló vagy csak elöl, nálam hátul külön vannak.). De én csak nemrég kezdtem az ipart, nem tudok annyit mint a többiek.
Tudna abban segíteni valaki, hogy a két, illetve háromhurkás légrugók mekkorák összenyomva kb, ha súly is van rajtuk.
A gólyalábam bejelöl része 10-11cm hosszú, a kérdés tulajdonképpen az, hogy háromhurkással is le tudom-e rakni teljesen, nem-e tartja fel a gátló szárát vagy kéthurkásat építsek inkább rá?
ezt nem kommentelem. össze se merem számolni mennyibe lesz az airlift amire kész lesz ma vettem a légrugóhoz saválló tömböt. abból lesz kiesztergálva a pogácsa hozzá
Ja hát úgy igen, 300e-től 1,5M-ig bármi előfordulhat Így utólag én is ha okosabb lettem volna,.. dehát most már ez van, legalább egész jól belerázódtam
Mármint mire érted a minőségi cuccokat? Mert csak arra irányult most a kérdés, hogy mi a teendő ha gyári gólyalábra akarja tenni a rugót, én legalábbis így értelmeztem, lehet akkor nem jól. Na meg a gátló keményítése.
Azt meg hogy hova kell tenni a tányért le kell mérni, de ez is attól függ hogy milyen magasságokat akar majd beállítani. Nekem pl teljesen leengedve még pont elforog a kerék tehát nem "ül rá a kasztnira teljesen", totál felemelve meg gyári felett kb 1,5 centivel van.
Minden attól függ hol laksz, mert akkor a környéken kell keresgélned Lengéscsillapítónál írd be a google-ba, hogy gátló felújítás/keményítés, biztos kidob párat a környéken.
A vágásnál olyanra lesz szükséged, aki tud esztergálni, hegeszteni és tud Neked új rugótányérokat is készíteni. (gyári rugótányér levág, új készítése és hegesztése.) Ez kb 20-30ezres műtét. Ha a rugókhoz még nincs alu pogácsád, na az már drágább ha le kell gyártani mind a 4 rugóhoz. Ha felületvédelmet is akarsz pl eloxálás, azzal megint több lesz majd a vége.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha gyári telóra szeretném építeni az air-t, akkor ki tudja azokat felkeményíteni illetve megvágni, illetve milyen mértékben kell ezeket megtenni? Köszönöm a segítő válaszokat előre is!
Igazából lehet variálni a rugótányér magasságával is, ahogy mondtad, hogy elég legyen a magassága, csak tudni kéne akkor is, hogy mennyire lehet összenyomni a légrugót. Lehet rendelem akkor inkább a kéthurkásat. 13 centi emelés több, mint elégnek mondható szerintem.
Hátul egyébként nekem is külön vannak a rugók a gátlótól. Lehet azon is variálni kell majd valamit, mert már viszonylag kicsi rugóval (swift hátsó rugójából van bent 3 karika jelenleg) is magasnak mondható az autó...