Sziasztok, mostanság elég sokat lehet hallani erről a témáról pc-s magazonikban stb...
Azértis hoztam létre ezt a témát mert engem is érdekel, a neten keresgélve itthon nem foglalkozik vele úgy senki.
Örülnék ha létrjönne egy carpc csapat aki már látott ilyet illetve most installál a kocsijába. például évente a U.K. rendeznek carpc-s talikat ahol bemutatják újdonságaikat stb..
Szóval várom a hozzászólásokat, infókat
Sziasztok
lehet rakni egy vezetéknélküli billt a csomagtartóba, és akkor elő lehet venni ha kell... láttam már olyan billentyűzetet is, ami szilikongumi alapú, fel lehet tekerni, lehet az is jó lenne. csak nem tudom mennyire lehet tartós...
végülis ha nem valami dualcore atomerőmű, csak mondjuk egy közepes athlonxp, akkor egy 200 wattos inverternek vígan el kell vinnie a komplett konfigot... csak értelmét nem igazán látnám... inkább egy 1GHz körüli P3 vagy Duron, és az már bőven jó...
eddig úgy képzeltem el a gombokat, hogy egy billentyűzet gombjait kivezetékezem, és arra izzítok rá egy plugint...
viszont most olvastam egy jó cikket, ahol egy gamepad-ot buherált szét az illető, annak vezette ki a gombjait. praktikusabb is, mert kisebb, szóval valszeg ez lesz...
szmorú is vok miatta...-:)
egy invertellel nem lehet megoldani?
12voltból csinál 300-at vagy többet....és ha megállok kocsival, lekapcsol, és közben nem is zabálja az akksit....
nagyon rákaptam erre a carpc-re....nagyon nem érdekel a helyhiány, és fogok majd egy asztali pc-t, 2 giga rammal, jo videokártyával, gyors procival beb*aszom a csomiba, oszt szeva...megvanoldva az egész -:))
monitort beszerkeszter a középkonzolba, és lepipálom a hetes bömös rendszerét is...jihháááá!
net csak annyi, hogy az átalánydíjas pannonwap-on keresztül pl az opera-val meg tudom nézni a híreket, mozi és tévéműsort, hasonlókat... természetesen ha valaki kifizeti a gprs vagy 3g netcsomagot, akkor rendes net is mehet...
gondolokozni gondolkoztam, csak hát az árak... :) ekkora méretben úgy ~25e a panel, és ~8e a vezélő modul. lehet egyszer rászánom magam, de egyelőre jó lesz a hanyattegér is...
hát ha annyi pénzem lenne, hogy a leg fullextrásabb kocsit tudnám venni, ami tele van monitorozva, GPS navigáció és barátai, akkor lehet nem jutott volna eszembe a dolog...
így viszont egy rengeteg dolgot meg tudok oldani: gps, net, fedélzeti comp kiolvasás, film, zene, webcam hátra, és csak a képzelet szab határt a dolognak...
van notim és PDA-m is :) de szerintem az nem CarPC, csak egy noti vagy PDA a kocsiban... szerintem onnantól CarPC, hogy beleolvad a kocsiba... gondoltam rá, hogy esetleg a PDA-t építem be így hasonlóra, de kicsi a képe, körülményes lenne vinyót illeszteni rá, lassú, stb... mégiscsak így a leggizdább