CarPc avagy számítógép az autóban
aktuális téma

Sziasztok, mostanság elég sokat lehet hallani erről a témáról pc-s magazonikban stb... Azértis hoztam létre ezt a témát mert engem is érdekel, a neten keresgélve itthon nem foglalkozik vele úgy senki. Örülnék ha létrjönne egy carpc csapat aki már látott ilyet illetve most installál a kocsijába. például évente a U.K. rendeznek carpc-s talikat ahol bemutatják újdonságaikat stb.. Szóval várom a hozzászólásokat, infókat Sziasztok
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Akkor bocsi, mea culpa de ha csak zenére akarod használni alternatíva lehet egy sd kártyás fej is
agyonbonyolítanak egy pofon egyszerű dolgot.......

neeem, olyan biztos hogy van, ami sima pc-set használ, olyat már fogtam a kezemben...
hogy laptop vinyós van-e azt nem tudom.
hogy laptop vinyós van-e azt nem tudom.
Az tudtommal laptop vinyót használ
erre kiváncsi vagyok én is...
vmi szoftver kell ahhoz, hogy elinduljon az a vinyó....
gondolom vmi dension mp3 lehet nem?
vmi szoftver kell ahhoz, hogy elinduljon az a vinyó....
gondolom vmi dension mp3 lehet nem?
Hogy oldottad meg? Beépíettél egy gépet, vagy csak a vinyót használod?
gondoltam hogy itt osztod az észt

igen, tegnap kaptam róla egy másik topikban ilyen infót.
elég spec a dolog.
gyújtásra indítja a gépet, és amikor leveszed a gyújtást, akkor 30mp után kikapcsolja a motyót, vagy úgy programozod ahogy akarod.
Figyeli az akksi feszt is, nehogy véletlenül leszívja. ha fesz ingadozás van és több mint 10 mp-ig tart ez az állapot, akkor le állítja a gépet.
kb ennyi a spec benne
elég spec a dolog.
gyújtásra indítja a gépet, és amikor leveszed a gyújtást, akkor 30mp után kikapcsolja a motyót, vagy úgy programozod ahogy akarod.
Figyeli az akksi feszt is, nehogy véletlenül leszívja. ha fesz ingadozás van és több mint 10 mp-ig tart ez az állapot, akkor le állítja a gépet.
kb ennyi a spec benne
20 meg akár vesz is egyet.de 16 ért lehet kapni 300 w osat..

semmiből nem tart beleépíteni egy sima pc-t sem......
Az az IC ami előállít : +12V;-12V;+5V;-5V;+3V ot 12e ft. most készített haverom egy ilyet.
jah és én már kb 2 éve használok egy winyót a kocsiban (a zene arról megy ugyanis) és tökéletesen bevállt a dolog..
Javaslatom hogy alacsony fordulatszámú kis pöts winyót kell bele tenni.. Az jobban bírja a strapát.. Én egy maxtor 20GB os winyót használok, van neki kis rezgés csillapító gumi felfüggesztése, de szerintem az nem sokat vesz le..
Eddig no bad sector..
Javaslatom hogy alacsony fordulatszámú kis pöts winyót kell bele tenni.. Az jobban bírja a strapát.. Én egy maxtor 20GB os winyót használok, van neki kis rezgés csillapító gumi felfüggesztése, de szerintem az nem sokat vesz le..
Eddig no bad sector..

hát, ha anno lett volna mini ITX-ünk...
Az a táp átalakító az micsoda? egy 12 ->> 220V átalakító amibe bedugod a számgép tápját?
Vagy direkt erre a célra kifejlesztett tápegység?
Mert sok a veszteség azzal hogy a 12 VDC ból csinálsz 220VAC-t és azt a számítógép tája alakítja át ismét 12VDC re meg 5Vra meg +-3, stb...
Vagy direkt erre a célra kifejlesztett tápegység?
Mert sok a veszteség azzal hogy a 12 VDC ból csinálsz 220VAC-t és azt a számítógép tája alakítja át ismét 12VDC re meg 5Vra meg +-3, stb...
szerintem a méret is lényeg egy kocsiban elvégre nem áll korlátlan hely rendelkezésedre, másik meg hogy ne legsen zajos, ezért szoktak mini-itx alaplapot használni. pl itt 1 Ghz-es mobile cerka procival integrálva, passzív hűtéssel.
én is (sz)ámítástechnikus vagyok.
Egy havernak anno (kb 3éve) építettünk be egy PC-t a swiftjébe. Hogy ne kerüljön hatalmas összegekbe, és csak próba gyanánt egy p2 került beépítsre. Viszonylag kicsi abit alaplappal, és brutális hűtéssel. Mivel a swift nem egy nagy autó, így a hátsó ülés háttámlájára lett felrakva az alaplap. A kijelző egy 14' nem érintőképernyős lcd monitor volt, rádióhullámos egérrel és billzettel. A vinyó pedig travelstar hitachi volt, ami elég jól bírta a strapát. Minden faszán működött, amíg nem volt egy totálkáros ütközés...
Egy havernak anno (kb 3éve) építettünk be egy PC-t a swiftjébe. Hogy ne kerüljön hatalmas összegekbe, és csak próba gyanánt egy p2 került beépítsre. Viszonylag kicsi abit alaplappal, és brutális hűtéssel. Mivel a swift nem egy nagy autó, így a hátsó ülés háttámlájára lett felrakva az alaplap. A kijelző egy 14' nem érintőképernyős lcd monitor volt, rádióhullámos egérrel és billzettel. A vinyó pedig travelstar hitachi volt, ami elég jól bírta a strapát. Minden faszán működött, amíg nem volt egy totálkáros ütközés...
Hát ami azt illeti, a laptop az a helyigénye és a kiképzése miatt szerintem hatékony lehet. Én azt használom a kocsiban, igaz még nincs beépítve mert nincs pénzem, de terveim szerint lesz neki egy kis monitor, az egér/bill meg nem téma...
a monitorral szívok, mert ami nekem kell az drágás, ugyanis ezen a laptopon nincsen sajna semmi kivezetés csak rgb ami a monitornak kell .. Szóval nincs kompozit/svhs csati rajta...
a monitorral szívok, mert ami nekem kell az drágás, ugyanis ezen a laptopon nincsen sajna semmi kivezetés csak rgb ami a monitornak kell .. Szóval nincs kompozit/svhs csati rajta...
miért kellene bele laptop cucc?
egy p3-as gépet meg már fillérekből összelehet dobni....
dvd olvasó- 3e
kijelző, bill, egér .. 30e
táp átalakító, akksi szabályzós - 15e
egy p3-as gépet meg már fillérekből összelehet dobni....
dvd olvasó- 3e
kijelző, bill, egér .. 30e
táp átalakító, akksi szabályzós - 15e
igen a gépet, aztán még kijelző, hátha még érintőképernyősre akarod :o
plussz laptop dvd olvasó, tuner kártya, stb. stb. pci riser kártya ha több pci cuccot is rá akarsz kötni. laptopwinchi, memória!
Én inkább egy 100e-rel számolnék minimum!
plussz laptop dvd olvasó, tuner kártya, stb. stb. pci riser kártya ha több pci cuccot is rá akarsz kötni. laptopwinchi, memória!
Én inkább egy 100e-rel számolnék minimum!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!