CarPc avagy számítógép az autóban
aktuális téma

Sziasztok, mostanság elég sokat lehet hallani erről a témáról pc-s magazonikban stb... Azértis hoztam létre ezt a témát mert engem is érdekel, a neten keresgélve itthon nem foglalkozik vele úgy senki. Örülnék ha létrjönne egy carpc csapat aki már látott ilyet illetve most installál a kocsijába. például évente a U.K. rendeznek carpc-s talikat ahol bemutatják újdonságaikat stb.. Szóval várom a hozzászólásokat, infókat Sziasztok
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
külön akksira kéne kötni a gépet, és vlhogy megoldani, hogy menet közben is töltse a generátor...igy indítózásnál nem lenne baj az ingadozás...
esetleg egy kondenzátort nem lehet beszerkeszteni, a hifihez is szoktak tenni az állando áramellátásmiatt....asszem -:)
esetleg egy kondenzátort nem lehet beszerkeszteni, a hifihez is szoktak tenni az állando áramellátásmiatt....asszem -:)
jah, az lemaradt hogy 55Ah-s akksival... 74-est akartam, de vészhelyzet volt, és nem volt akkora a bótban... 

sajna nem mehet örökké a gép. nekem ez a konfig 70-90 watt között fogyaszt, tolta a zenét a fejegységgel erősítve, összesen 100 wattnál nem nagyon volt több, és ~5 óra alatt mozgásképtelenné merítette a kocsit! ha Te inverterrel oldod meg a dolgot, ott 2-300 watt legalább elfolyik, szóval 1 óránál tovább nem járatnám a gépet álló motornál! egyébként én megcsináltam, hogy lehessen rá külső atx-es tápot dugni, így amikor itthon órákig másolni, telepíteni akarok, akkor átkötöm arra, és meg van oldva a probléma... nálad akkor lesz alapból egy sima táp a rendszerben, de ha nem vagy konnektor közelben akkor nem mehet sokat...
ezalatt a 3 nap alatt, amiota veled beszélek, megfertőződtem ezzel a franccal -:)) mostmár bármi lesz is, nekem lesz autoba pc-m -:))
lesz majd frajta net is, westelnél van vlmi gprs-es megoldás, és akko otthonra felszerelek webkamot, és mindig tom nézni, hogy nem törtek-é be -:)
meg erre lehetne tenni vlmi f*sza lopásrisztót is....vlhogyan...-:))
tele vagyok ötlettel -:)))
lesz majd frajta net is, westelnél van vlmi gprs-es megoldás, és akko otthonra felszerelek webkamot, és mindig tom nézni, hogy nem törtek-é be -:)
meg erre lehetne tenni vlmi f*sza lopásrisztót is....vlhogyan...-:))
tele vagyok ötlettel -:)))
tv tuner az van magában a tft tv-ben. csak én nem szenvedtem az antennázással, mert sima bottal csak hangyaháború lesz a forgolódó kocsiban, kocsiba való antenna meg állítólag vagy 30e pénz... de nemsokára talán beindul a dvb-t sugárzás, és akkor kell egy hozzávaló tuner a gépbe, és azzal tuti jól lehet venni sima antennával is...
nemtom a dvd megható mennyire bírná az olvasást... de a gép bármire használható ugyanúgy mint egy asztali... én most csináltam végig vele a nyaralást: úton zene és film, lent digitfényképezőgépek memóriakártyájának lementése, képek visszanézése, rendezése, etc... meg persze térképek... sajna gps még nincsen, de előbb utóbb az is lesz. meg tolatóradart is tervezek, de az homemade lesz, az is a tft-n fog megjelenni szép gagyi grafikusan :)
és most komojan....tényleg faxán használható autoban a pc? bármikor dvd-zni lehet, utána átkapcsolni monnyuk képnélzegetőre az utasok örömére?
tv tuner mennyibe kerül hozzá?
tv tuner mennyibe kerül hozzá?
1 inch = 1 col = ~2.54cm
fontos, hogy vga bemenete legyen annak az LCD-nek! sima composite vagy svideo bemenettel irtó gyatra lesz a kép, olvashatatlanok a betűk!
az enyém ez: T80C12
csak seltronic néven, ezüst házban, a 640*480-as sharp panellel. nemrégiben láttam a budaörsi auchanban...
fontos, hogy vga bemenete legyen annak az LCD-nek! sima composite vagy svideo bemenettel irtó gyatra lesz a kép, olvashatatlanok a betűk!
az enyém ez: T80C12
csak seltronic néven, ezüst házban, a 640*480-as sharp panellel. nemrégiben láttam a budaörsi auchanban...
én szemntem elrejtem a gépet a hátsó kerékdob köré vlhova...(mármint a csomitartóban levő dobrészhez -:) )
és akko semmi gond, oda uccsem pakolok semmit...-:)
a monitort beszerkesztem a fejegység, és a fűtéskapcsolok hejére...és sziadobozos, kész van -:)
már nagyon elképzeltem az egészet -:))
egy 8 colos monitor mit jelent cm-ben mérve? hányszor hányas?
és akko semmi gond, oda uccsem pakolok semmit...-:)
a monitort beszerkesztem a fejegység, és a fűtéskapcsolok hejére...és sziadobozos, kész van -:)
már nagyon elképzeltem az egészet -:))
egy 8 colos monitor mit jelent cm-ben mérve? hányszor hányas?
hát jah, nekem alig lehet észrevenni a csomagtartó sarkában a mélynyomót, pedig nem kicsi
viszont a sok kábelt nem volt kedvem hátrarángatni, úgyhogy kihasználtam azt a jó kis helyet a kormányoszlop alatt...

viszont a sok kábelt nem volt kedvem hátrarángatni, úgyhogy kihasználtam azt a jó kis helyet a kormányoszlop alatt...
amugy meg nem értem mi a baj a nagy helyigénnyel...miért, a mélynyomó nem foglalja el az eglsz csomagtartót?
ha az nagy, ahhozképest még asztalipc kicsi bogárka -:)
ha az nagy, ahhozképest még asztalipc kicsi bogárka -:)
egyébként az első megoldásom sokkal durvább volt, de az a csomagtartóba elhelyezett géphez volt: a pótkerék előtt van egy nagy hungarocell fiók, amiben van egy 17*26*12 centis tégla kivágás. falécből ragasztottam egy erős keretet ami pont beleillik, a 8 sarkába egy egy kis kampót hajtottam, és ebbe a keretbe függesztettem fel a vinyót gumiszalagokkal. még a legnagyobb ütéseket is vajpuhára tompította, és jó szellős is volt, de ez csak hátul fér el, előre más megoldást kellett kitalálnom...
izé... érdi vagyok - nemtom ismered e keleteurópa legnagyobb faluját, de ez az... továbbá mászkálok bp-en is eleget... és amilyen utakon mászkáltam vele a horvát tengerparton: útjavítás, hol felmart aszfalt, hol murva, hol kártyúk, hol kutyafaxa
ha azt kibírta, akkor nem aggódok. egyébként 3-4e pénzért lehet 40 gigás vinyót venni. ha évente cserélni kell abba se halok bele 

oszt majd az elso godornel az asztali gep vinyoja ossze-vissza firkalja magat........

elég irreálisan hangzik az az ár, csak az érintő TFT többe kerül használtan is...
"2 ponton horgászdamillal jó erősen hozzáhurkoltam a slothoz őket, és így véletlenül se fordulhatnak ki..."
pff....nesze neked szabványos pci slot -:)))
amugy f*sza megoldás, a lényeg, hogy ne mozogjon semerre...és ha horgászni támadna kedved, még damilod is van -:)

pff....nesze neked szabványos pci slot -:)))
amugy f*sza megoldás, a lényeg, hogy ne mozogjon semerre...és ha horgászni támadna kedved, még damilod is van -:)

egyébként nálam valóban nincsen gépház, csak be van oda rakva... olyan jól beékelődik a dolgok közé, hogy nincsen rá szükség... csak a kártyák rögzítéséről kellett gondoskodnom: 2 ponton horgászdamillal jó erősen hozzáhurkoltam a slothoz őket, és így véletlenül se fordulhatnak ki...
tartósnak tartós lehet, csak nehogy elolvadjon a nyári napsütéses időszakban a melegtől -:)))
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
a plussz akksi azért nem járható út, mert ahhoz, hogy a plussz akksi le legyen védve, ahhoz nagyteljesítményű diódára lenne szükség, amelyen viszont 1.5-2 volt is esik. a generátor járó motornál 14 voltot ad, így mire hátraér max 12 volt marad belőle, amely kevés egy akku töltésére.
vagyis a gép először kiszívja a plussz akkut, aztán ahogy annak esik a feszültsége akkor egyre jobban a generátorra ill főakkura támaszkodik, a plussz akku pedig nem lesz képes visszatöltődni ekkora feszültségen...