CarPc avagy számítógép az autóban
aktuális téma

Sziasztok, mostanság elég sokat lehet hallani erről a témáról pc-s magazonikban stb... Azértis hoztam létre ezt a témát mert engem is érdekel, a neten keresgélve itthon nem foglalkozik vele úgy senki. Örülnék ha létrjönne egy carpc csapat aki már látott ilyet illetve most installál a kocsijába. például évente a U.K. rendeznek carpc-s talikat ahol bemutatják újdonságaikat stb.. Szóval várom a hozzászólásokat, infókat Sziasztok
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
mármint nekem????
egyébként irtó pofás lett a monitor beépítésed, gratula!
irreális ár a 70e, én úgy 25-30e között láttam a legtöbb helyen nyugaton, mo-on sajna sehol nem találtam. és van egy jelentős különbség az M1 és M2 között: az M1 az 5 voltos ágra gyúr vagyis régebbi lapokhoz való, az M2 pedig a 12 voltosra az újabb lapokhoz. persze elszállni itt se szabad, korlátozott a tudása, bármit nem visz el.
a plussz akksi szerintem felesleges móka. ezek a tápok ha be vannak kötve megfelelően, akkor ha 11 volt alá esik a tápfesz több mint 1 percre, akkor lekapcsolják a gépet - vagyis védik az akkut a merüléstől. nekem egyelőre mint mondtam dummy módban van, de majd átkötöm...
a mobilproci nem rossz megoldás, de nem is olcsó. hasonló eredményt lehet elérni azzal, hogyha egy 1GHz-es Morgan magos unlockolt Duron proci alá olyan alaplapot teszel, amely képes állítani a szorzóját, vagy megcsinálod a forrasztgatós modot, és kivezeted egy kapcsolóra. így ha kell a kakaó akkor megy 1GHz körül, ha nem kell akkor visszamehet 500MHz-re, és alig fogyaszt...
a plussz akksi szerintem felesleges móka. ezek a tápok ha be vannak kötve megfelelően, akkor ha 11 volt alá esik a tápfesz több mint 1 percre, akkor lekapcsolják a gépet - vagyis védik az akkut a merüléstől. nekem egyelőre mint mondtam dummy módban van, de majd átkötöm...
a mobilproci nem rossz megoldás, de nem is olcsó. hasonló eredményt lehet elérni azzal, hogyha egy 1GHz-es Morgan magos unlockolt Duron proci alá olyan alaplapot teszel, amely képes állítani a szorzóját, vagy megcsinálod a forrasztgatós modot, és kivezeted egy kapcsolóra. így ha kell a kakaó akkor megy 1GHz körül, ha nem kell akkor visszamehet 500MHz-re, és alig fogyaszt...
Hali!
Nekem még csak nemrég állt össze a rendszer, de egyértelmően spéci táp kellett.(az inverteres megodás marha zajos volt )
Én az" M2-ATX" tápot használom.
A táp ellátást egy 96A EXIDE motorcsónak aksi biztosítja (hifivel együtt) (jobban bírja a teljes kimerítést)azt egy töltésvezérlőn keresztül a gyári 74A-s Varta-n keresztül töltődik.
Ja, a tápot No-ból hozattam. kb70E.
Nekem még csak nemrég állt össze a rendszer, de egyértelmően spéci táp kellett.(az inverteres megodás marha zajos volt )
Én az" M2-ATX" tápot használom.
A táp ellátást egy 96A EXIDE motorcsónak aksi biztosítja (hifivel együtt) (jobban bírja a teljes kimerítést)azt egy töltésvezérlőn keresztül a gyári 74A-s Varta-n keresztül töltődik.
Ja, a tápot No-ból hozattam. kb70E.
ok azt megköszönném ha tudnál adni egy cimet..............
akkor ez fix táppal rendelkezik!
akkor ez fix táppal rendelkezik!
és ha olyan lapot veszel, amibe mobil proci megy, kevesebbet fogyaszt, nem?
M1-ATX
6-24 volt tápfesz kell neki, és ebből állítja elő a pc számára szükséges feszültségeket. vagyis ha indítózásnál leesik 8-9 voltra, azt is áthidalja simán. ezenfelül tud pár okos dolgot, ez le van írva a doksijában. a bekötése egyszerű, csak rá kell kötni az akkura és megy. azért ajánlott az akkuhoz is rakni egy biztosítékot. egyelőre nálam dummy módban megy, csak egy alap atx tápként, de majd később bekötögetem az extra funkcióit is...
19e-ért vettem valahol budán. ha rákeresel, a google ad pár magyar találatot. ha kell, előkerítem a cég címét, csak nincsen itthon a számlája...
6-24 volt tápfesz kell neki, és ebből állítja elő a pc számára szükséges feszültségeket. vagyis ha indítózásnál leesik 8-9 voltra, azt is áthidalja simán. ezenfelül tud pár okos dolgot, ez le van írva a doksijában. a bekötése egyszerű, csak rá kell kötni az akkura és megy. azért ajánlott az akkuhoz is rakni egy biztosítékot. egyelőre nálam dummy módban megy, csak egy alap atx tápként, de majd később bekötögetem az extra funkcióit is...
19e-ért vettem valahol budán. ha rákeresel, a google ad pár magyar találatot. ha kell, előkerítem a cég címét, csak nincsen itthon a számlája...
és speckó tápot honnan szereztél?
ára?
éshogyan müxik ez a táp kell neki spec akssi vagy elegendö az is ami most van az autóba?
ára?
éshogyan müxik ez a táp kell neki spec akssi vagy elegendö az is ami most van az autóba?
szerintem egyértelműen a speciális táp... üzemeltettem inverterről laptopot és egy idő után feldobta a talpát, pedig tuti nem terhelte túl... persze nyilván millió-féle inverter van, de az akkor is pazarol nagyon, mert rengeteg pocsékolódik el magában az inverterben is, és utána az atx tápban is. jobb ha kapásból a speciális táp van...
ös szerinted melyik a legjobb megoldäs mert lättam az oldaladon hogy neked speci täpod van................
jah, inverterek további hibája, hogy nagyon ronda zajos jelalakot gyártanak, és ronda zúgás mehet miatta a hangrendszerbe!
igen! 2 lehetőség van: inverterrel 220-at csinálsz - csak wattban bírja. vagy speciális tápot veszel hozzá, csak ott lesni kell az ampereket rendesen...
szisztok!
olvasgattam itt a kommenteket!
tehát ha valahogyan elö tudunk állítani fix tápot a gépnek akkor akár a szobábol is kivihetem a gépemet?
olvasgattam itt a kommenteket!
tehát ha valahogyan elö tudunk állítani fix tápot a gépnek akkor akár a szobábol is kivihetem a gépemet?
hát azon divx nem megy az tuti, és térképszoftverek is nagyon nyögvenyelősen csak, szóval nem sok értelme van... max a monitoráért érdemes megvenni, és másik gépet szerkeszteni alá...
Cyrix 266-os procival - elég gyenge kis gép ez. Viszont amit tud, ahhoz elég ez a sebesség is, egy PDA sem gyorsabb.
sztem nem kell laptopra alapozni, csak az alkatrészeket sem szabad túlméretezni. ha most keresném az alkatrészeket, akkor máris rohannék ide ezért a cuccért... mATX FCPGA alaplap PCI és AGP slottal, mellette egy irtó pici elegendő teljesítményű táp, és a P3 667-es is elég sokmindenre, de lecserélve egy 1GHz-esre abszolút elég a célra. Nem árt bele fél giga ram még, meg ha nem elég az integrált videjó, akkor egy 64 bites agp-s vga bele és mehet...
esetleg laptopos cuccokat kéne beszerezni, azoknak kisebb az áramfelvétele...monnyuk kisebb a teljesitményeis....-:(
de ha lenne egy laptop hátul, és a képét a monitorra küldenénk, akkor kész is az egész, és nem is foglal sok hejet....cd meghajtot kivezetni a középkonzolig, hogyha kéne, akkor legyen...és megis vab oldva....bár ha ellopják a kocsit, akkor b*szhatom a laptopiot...-:(
de ha lenne egy laptop hátul, és a képét a monitorra küldenénk, akkor kész is az egész, és nem is foglal sok hejet....cd meghajtot kivezetni a középkonzolig, hogyha kéne, akkor legyen...és megis vab oldva....bár ha ellopják a kocsit, akkor b*szhatom a laptopiot...-:(
hmm...szoval alegnagyobb probléma az áramellátás....ha ezt megoldjuk vlhogy, akkor már csak a képzeletszab határt....
bár monnyuk, ha jár a motor, akkor semmi gond nincsen...ee a generátor tölt ezerrel....
bár monnyuk, ha jár a motor, akkor semmi gond nincsen...ee a generátor tölt ezerrel....
mondjuk az indítózás annyira nem kritikus. amikor látványosan leesik a tápfesz, akkor esetleg az inverter túloldalán nem 220-240 volt jön ki, csak mondjuk 160 volt, de ha olyan tápról megy a gép, amelyre az van írva, hogy 100-250 volt (vagyis nem kapcsolós, vagy fix magas feszre kötött noname bóvli táp), az vígan ki fogja bírni az ekkora ingadozásokat...
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
Az aksi nekem főleg a hifinek kell.(no meg a kondi is).
Nekem agy 700-as celeronnal fut, ha kell underclockolva,De tőbbféle teljesítménycsökkentés is lehetséges: jelenleg a vinyó helyett CF kártya beépítését kezdtem el.(Ezt meg még a mechanikus rázkódás sem zavarja a fogyasztása meg csekéj)
Te milyen vezérlőprogit használsz? Én a Road Runner-t próbálgatom.