Sziasztok, mostanság elég sokat lehet hallani erről a témáról pc-s magazonikban stb...
Azértis hoztam létre ezt a témát mert engem is érdekel, a neten keresgélve itthon nem foglalkozik vele úgy senki.
Örülnék ha létrjönne egy carpc csapat aki már látott ilyet illetve most installál a kocsijába. például évente a U.K. rendeznek carpc-s talikat ahol bemutatják újdonságaikat stb..
Szóval várom a hozzászólásokat, infókat
Sziasztok
neeem, ilyen rondát nem csinálok... magának a hangkártyának van digitális kimenete... az analóg sávok digitalizálásával adnék egy pofont a szarnak... abban benne van már minden táp és egyéb zaj, egyedül a földhuroktol lehetne csak megszabadulni vele...
ezek már dolby meg egyéb izék. alapból az spdif csak 2 sávot tol át 44-48-96-192 KHz-en 16/24 biten... sztem csak hardcore játéknál számít az a sok csatorna, ide totál felesleges... ilyen dekódert csak nagyon borsos áron lehet kapni, építeni meg nem igazán lehetséges, túl bonyolult a vezérlésük...
a sztereó vevők és DA-k nagyrésze még hardveresen konfigurálható, de az összetettebb cuccok mellé már mikrokontroller, memória, etc kell...
sajnos az pont nehezít kissé... hány gombja van? ha 4 elég akkor egyszerűen a com portra lehet kötni, és vannak pluginek mindenféle progikhoz... ha több gombja van, akkor kell keríteni egy sok gombos gamepad-et, és azok helyére kötögetni a táv gombjait...
tudtommal az spdif alapból csak sztereó hangot visz át... de minek több? bohóckodás... a végső felépítés nálam 8 hangszóró körben, meg 1-2 mély a csomagtartóban, de ez is "csak" szimpla sztereó lesz...
a vevő IC szűk 2e, az toslink vevő darabja 1e, a DA-t, fesztsabokat ingyen hozattam a TI-től, szóval nem halálos költség...
az AD meg a keverő még csak tervben van. legyen meg végre az új kocsi, és nekieshetek a nagy építkezésnek...
igen, láttam hogy csináltál optikaira átalakítót.. és onnan vissza. Egy ilyet köbö mennyibe lehet megcsinálni? Mert ha már képítem a rendszert, 5.1 az a minimum
nem kell extrém akku, de mondjuk egy 35Ah-s akkuról nem működtetném órákig, mert lehet utána már nem indul a motor... egy 55-65Ah-s még órák után is biztosan indít...
egyedül a táp speciális, itt kiveséztem a témát rendesen...
nekem is volt ilyen ötletem, de utánanéztem, nem kivitelezhető... 10A-es diódák már 1.5-2 volt közötti feszültségesést okoznak, az meg túl sok, már nem tölti a másodakkut (meg közben veszettül melegszik is és pazarol)...
sajna maguk a hangkártyák hajlamosak a zajosodásra... nekem az usb-sen is hallani némi vinyókattogást, 2D művelet búgást ha az analógra kötöttem az erősítőket... a tökéletes megoldást a gép és erősítők galvanikus függetlenítése hozta...
Szervusztok! FPeter: Tudsz nekem segíteni hogy lehet a sony kormánytávirányítót összehozni a carpc-vel? (pontos típusát nemtudom a távirányítónak, az mp3car.com-on találtam leírást annó de nem bírom megtalálni :( )
esetleg a zajt nem lehet úgy kiküszöbölni hogy külön akksiról megy a gép? és mondjuk egy nagyteljesítményű diódával "töltenénk" az akkut a generátorról.. de ez lehet hülyeség