E85-ös üzemanyag
aktuális téma

AZ E85 AJÁNLOTT ÁRÁRÓL MINDENKINEK!PRÓBÁLJÁTOK AZOKAT A KUTAKAT HASZNÁLNI AHOL AZ AJÁNLOTT ÁR VAN,ÍGY RÁKÉNYSZERÍTVE A TÖBBI HASZONLESŐ KÖCSÖ..ÖT,HOGY CSÖKKENTSÉK AZ ÁRAT!!!
MEGNYITOTTÁK A 400. ETANOL KÚTAT!!!!EURÓPA ÉLVONALÁBAN VAGYUNK!
E85BLOG A NETEN
ETANOL BLOG(ÉRDEMES ELOLVASNI SOK INFO)

E85CLUB:
AZOKNAK AKIK TÉNYLEG TENNÉNEK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN
OLVASSÁTOK EL!
Miben más a gyári piás gép
ENERGIA HATÉKONYABB LESZ A BIOÜZEMANYAG GYÁRTÁS
Minden Bioetanol iránt érdeklődő figyelmébe ajánlom.
megtörtént a bioetanol szövetség kérdőívének kiértékelése
E85 CLUB A FACEBOOK-on!küld el ismerőseidnek is!
A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
BY:WINY
BY:E85CLUB
MEGNYITOTTÁK A 400. ETANOL KÚTAT!!!!EURÓPA ÉLVONALÁBAN VAGYUNK!
E85BLOG A NETEN
ETANOL BLOG(ÉRDEMES ELOLVASNI SOK INFO)

E85CLUB:
AZOKNAK AKIK TÉNYLEG TENNÉNEK AZ ÜGY ÉRDEKÉBEN
OLVASSÁTOK EL!
Miben más a gyári piás gép
ENERGIA HATÉKONYABB LESZ A BIOÜZEMANYAG GYÁRTÁS
Minden Bioetanol iránt érdeklődő figyelmébe ajánlom.
megtörtént a bioetanol szövetség kérdőívének kiértékelése
E85 CLUB A FACEBOOK-on!küld el ismerőseidnek is!
A BENZIN ÉS A DÍZEL ISTENÍTÉSÉT NEM TŰRJÜK!
AZ ETANOL FIKÁZÁSÁT NEM TŰRJÜK!
Törlésre kerülnek a "megette az index búrámat az etanol" TARTALMÚ kommentekkel!
BY:WINY
BY:E85CLUB

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
pár ezer km után én is cseréltem.mondjuk én nem dugulás csak kiváncsiságból,hogy menyire koszolódott.(átlagos volt)
Ha idősebb a géped, esetleg 1 üa. szűrőt cserélhetsz. Mivel az etanol a tankba rakódott dzsuvát kioldja és a használt szűrő eldugulhat és esetleg nem indul az autó(valakivel megtörtént). De egyébként nem kell félni tőle.
188-200ft/liter bár én még nem találkoztam 190ft-nál többel.Egyszer volt az etanol 212ft amikor a benzin 305 ft volt
a fogyasztás relativ mondhatni. az új autókban egy alig észrevehető fél literes többlet jött ki viszont anyagilag még mindíg jelentősebben gazdaságos hisz míg a 95ből 10liter 2600ft addig az etanolból még mindíg csak 1890ft.
de pl az én gépemnél a 15literből 12 liter lett.(gondolom mert a tanktól a hengerig mindent kitisztított és csak egy üzemanyag szűrőt cseréltem
de pl az én gépemnél a 15literből 12 liter lett.(gondolom mert a tanktól a hengerig mindent kitisztított és csak egy üzemanyag szűrőt cseréltem
csáó.asszony pajtás gépe egy új suzuki swift.abba is az megy.fele felébe minden létező benzines gépbe mehet mindennemű átalakítás nélkül.
ha esetleg hüvösebb lesz,mondjuk 15fok alatt akkor érdemes inkább a 60 benzin 40 etanol vagy a 70/30 ha esetleg nehezebben indulna.De megemlíteném az etanolosra átalakított gépeknél nem áll fent a hidegindítási probléma.
ha esetleg hüvösebb lesz,mondjuk 15fok alatt akkor érdemes inkább a 60 benzin 40 etanol vagy a 70/30 ha esetleg nehezebben indulna.De megemlíteném az etanolosra átalakított gépeknél nem áll fent a hidegindítási probléma.
helló! 1,3 16v suzukiba is lehet tankolni etanolt? nem kukul meg tőle?

üdv!én is használom az etanolt! már 30000km je 1/4 benzin 3/4ed etanol!átalakitás nélkül minden jó ! annyi a hiba ill annyiban más jobban gondolkodik és többet eszik 1literrel:-)
"A fosszilis eredetű üzemanyagokkal - például benzinnel vagy dízelolajjal - ellentétben, a teljesen megújuló bioetanol égésekor kibocsátott szén-dioxid nem növeli az üvegházhatást előidéző gázok mennyiségét, mivel a növények képesek az elégetett növényekből származó szén-dioxidot megkötni. Ennek köszönhetően a benzinkúton kapható E85 üzemanyaggal hajtott autók szén-dioxid-, és az üvegházhatást okozó, úgynevezett nettó gázkibocsátása akár 80 százalékkal is alacsonyabb a benzines autókéhoz képest."

BOCSI ELRONTOTTAM.ITT A LINK A CÍMEKEL
Hozzászólás törölve -- winy
megnéztem neked Hajdunánáson van egy avia kút ami forgalmaz.471-es út északi fele.Ennyit tudok.de mielött nekiindulnál és leellenőrizném a helyedben.tudakozó,felhívni és megmondják forgalmaznak-e.de bizti mert friss adat.
tudtomal a pazonyi úti tesconál van etanol kút de debrenyőben is van már,sött ott rendszeresen látok eanol ford focusokat.de van mindszenten és hajdunánáson is.sorra épülnek az etanol gyárak.Tervezzük megkeresni őket és a szállításokról listán kapni hisz sok a magán kút.egyelőre az avia és a tesco forgalmazza de már tervbe van véve más kúthálozatok csatlakozása is.Az ügyfelek belegyezésével közzé lesz téve egy fojamatosan frissitett lista mivel elég kevés a friss adat.
valóban.igazad van.az etanolos autók is szennyezik a környezetet.DE vegyük figyelembe hogy az autónak 90%-al jobb a károsanyag kibocsájtása és természetbarátabb mint a hibridek.Illetve a bioetanol beleillik a természetes szén krforgásba.
valóban nem lehet minden tökéletes de egyelőre jobb megoldás mint a benzin bármelyik létező formája.
tudom,hogy nem miattam fog az esőerdő megmenekülni de mégis gyüjtöm a tejes dobozokat és a műanyag flakonokat és az újságokal együtt a szelektívbe viszem.És etanolt is azért használok mert jobb mint a benzin és környezet kimélőbb,nem beszélve arról,hogy jobb a környezetnek és a motornak is.
valóban nem lehet minden tökéletes de egyelőre jobb megoldás mint a benzin bármelyik létező formája.
tudom,hogy nem miattam fog az esőerdő megmenekülni de mégis gyüjtöm a tejes dobozokat és a műanyag flakonokat és az újságokal együtt a szelektívbe viszem.És etanolt is azért használok mert jobb mint a benzin és környezet kimélőbb,nem beszélve arról,hogy jobb a környezetnek és a motornak is.
tothi89
2009. június 05. 23:54
Azért akarom a hunflexet, mert nem kicsi az árkülönbség, és nem akarok annyit beruházni, meg nincs is miből, mert most generáloztam a fékeket. Na meg nem is biztos, hogy lesz 200km es körzetben e85

kész szerencse hogy a tesco kutakat áttvette a shel és megszünik mind,vagyis shel lessz helyette!
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!