Tavaly az Essen Motor Show keretei között debütált, idén pedig a Tuning World Bodensee-t is bevette a DD2JZ, alias a DOTZ Toyota Supra motorral szerelt BMW Z4-es demóautója.

 

A "Szörny" néven is emlegetett projekt nem véletlenül született meg:  a BMW új, vászontetős verziót hozott ki a Z4-ből, a japánok pedig újrateremtték a Supra-t, kupé formájában. E két, vadonatúj modell előtt tisztelegve hozta létre több, mint egy év munkával a DOTZ csapata a brutális, 608 lóerős fenevadat, mely nem csak kiállítási autóként, de kőkemény driftgépként is megállja a helyét!

A lényeg persze az ívek alatt található. A Szörnyön található DOTZ Misano Concept egy kovácsolt, konkáv, mély peremes háromrészes felni, mely minden tekintetben igazodik az autóhoz, valamint egy pazar új tuningfelni design is egyben, ami a koncepció alapján született. A forma különlegességét a maximálisan vékony, tuning-villákhoz hasonlító küllőpárok növelik még tovább. 

A pazar tuningfelni utcai verziója természetesen nagy hangsúlyt kapott a Tuning World Bodensee-n kiállított standon, melyet szokás szerint a főépület halljában találtak meg a látogatók. Találkozni azonban nem csak itt lehetett a márkával, a show kivetítőin - többek között a Miss Tuning színpadán - igen gyakran tűnt fel a nemrégiben debütált reklámfilm, ahol a DD2.JZ egy olasz szellemváros csendjét veri fel.

A standon a DOTZ teljes kínálata - na és persze a demóautó mellett - az Alcar prémium márkája, az AEZ is helyet kapott.

Mit érdemes tudni az ALCAR-ról?

Az AEZ, DOTZ, Dezent márkákat itthon az ALCAR Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D felni konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az ALCAR Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.

 

Forrás: Carstyling.hu