A „Szörnyeteg” világpremierjére tavaly decemberben, az Essen Motor Show keretei között zajlott le. A DD2.JZ körüli felhajtás ezután a szezon végeztével kissé alábbhagyott - de csak mostanáig: az extravagáns tuninggépről készült hivatalos videó debütálását a DOTZ tavaszra időzítette!

A szellemváros életre kel

Ahol egykoron javában folyt a szerencsejáték, a szórakozás és vég nélkül szóltak a kemény ütemek, az elmúlt évtizedekben az égvilágon semmi sem történt. Consonno, az észak-lombardiai szellemváros egyedülálló hátteret biztosít a szörny méltó bemutatásához: a különös hely egykoron Olaszország Las Vegas-ának épült. „Ha igazán eredeti helyszínt keresel, Consonnóban garantált az azonnali libabőr” - jellemezte a helyet Christian Haderer, a DOTZ DD2.JZ projektmenedzsere.

Szívverés és adrenalin

A „Szörny” hangja a teljes videóstáb szívét megdobogtatta. A 608 lóerős hangorkán az üres épületek között csak tovább erősödött, a technikusoknak így semmilyen speciális effektust nem kellett használniuk a videóhoz. Gázadáskor az adrenalinszint szinte felrobbant - tökéletesebb hely nem is igazán létezhet benzinvérűek számára.

A fizika a határán

A kihívást innen a csapat fenegyereke, Dominic Tiroch vette át. A DOTZ Team Ridere korábban Ausztria legfiatalabb Formula Masters versenyzője, drift és stunt pilótája volt. A merész manőverek a vérében vannak, az évtizedes álmát alvó turisztikai attrakció így hamar sűrű füstbe burkolt drift arénává változott.

Testre szabott papucsok a Szörny számára

Felnigyártóként, két dolog vitathatatlanul a DOTZ érdeme: a pazar design, valamint a technikailag 100%-osan jóváhagyott megoldások. E kettő kombinációjának eredménye a makulátlan felnikoncepció, melyhez - különösen a DD2.JZ esetében - még egy extra kört futottak az optimális végeredmény érdekében. A motor és a kasztni technikai megoldásai mellett, Christian Haderer ezen a téren is megcsillogtatta a szakértelmét, ezúttal az autóhoz passzoló tökéletes felnigarnitúra megtervezését illetően.

Az eredmény: A DOTZ Misano Concept, egy kovácsolt, konkáv, mély peremes háromrészes felni, mely minden tekintetben igazodik az autóhoz, valamint egy pazar új tuningfelni design, ami a koncepció alapján született. A forma különlegességét a maximálisan vékony, tuning-villákhoz hasonlító küllőpárok növelik még tovább. A DOTZ Misano utcai verziója már a márka legtöbb viszonteladójánál kapható.

Méretek és adatok: DOTZ Misano fegyverszürke / polírozott frontos fegyverszürke

  • Méretek: 7.5x17, 8.0x18, 8.0x19, 8.5x19, 9.5x19, 8.5x20, 9.5x20 inch
  • Kivitel: fegyverszürke, vagy polírozott frontos fegyverszürke
  • Konstrukció: öntött, egyrészes, 5 lyukas rögzítés
  • Terhelés: 740 kg-ig
  • TPMS: 100% 
  • VTA: számos autómodellhez
  • Ár: 135 € -tól kezdődően (Németország)
  • Garancia: 3 év
     

Mit érdemes tudni az ALCAR-ról?

A AEZ, DOTZ, Dezent márkákat itthon az ALCAR Hungária Kft. forgalmazza. A felnik mindegyike hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A kerekekhez remek 3D felni konfigurátort kínálnak, melynek segítségével Te is felpróbálhatod őket virtuálisan az autódra! Sőt, ha még tovább tuningolnál, kattints és játssz Te is az ALCAR Playground alkalmazással, ahol számos egyéb alkatrész közül is választhatsz.

 

Ha most vásárolsz AEZ felnit, ajándék kerékőrt kapsz hozzá!

Részletek: https://www.alcar.hu/118576_HU.htm