A Cayman a legkisebb Porsche a palettán. Azonban a képeken látható példány jobban ki van gyúrva mint széria társai, de ne szaladjunk ennyire előre. Kezdjük a tulajnál, jobban mondva a férjnél.

Andrew igazi BMW-s forma. Nem nagyon rajong más márkáért és a hétköznapokon egy M cuccokkal felszerelt E90-et hajt Enkei felniken, KW futóművel. A Cayman-t eredetileg a feleségének vette eljegyzési ajándék gyanánt, viszont Ő nem használta túl sokszor, egyszer a los angelesi forgalom miatt, másfelől pedig azért mert a manuális váltó összezavarta szegényt. (Amerikaiak....) Szóval van egy sportautó a háznál, ami kihasználatlanul áll az udvaron. Ráadásul van egy olyan barátunk, aki már elég sok komoly gépet összehozott. Mindenki tudja, hogy ebből mi következik!

Long Tran, az LTMW feje, baráti viszonyban van Andrew-val és hamar összedugták a fejüket, hogy mit is lehet kihozni a Cayman-ból. Mivel az LTMW forgalmazza a Pandem készleteket, gyorsan megszületett a döntés, hogy egy ilyen szett fog figyelni a kocsin. Ráadásul Long azonnal tárgyalásokat kezdett nagyobb cégekkel szponzorációval kapcsolatban és helyet biztosított az autónak a SEMA-n! Ez volt az a pont, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem egy kispályás építés lesz. A KW gátlókat Airlift lufis rendszerrel egészítették ki, hogy meglegyen a megfelelő magasság. A fékek Stoptech BBK-k és a tengelyek végeire Forgestar M14 felniket csavaroztak, elöl 10, hátul 13x18 méretben, Toyo R888 gumikkal szerelve.

Belül Recaro Sportster CS ülések fogadják a sofőrt és utasát, amiket természetesen újrahúztak. A 2,9 literes erőforrás Fabspeed leömlőt, FI Valvetronic kipufogórendszert és a 911 GT3 fojtószelepét kapta. Így 292 lóerő és 318 Nm nyomaték áll rendelkezésre. A Pandem szett remekül mutat az autón, viszont nem volt sétagalopp a felszerelés, mert eredetileg a 987.1-hez készült, Andrew autója viszont a faceliftes 987.2 verzió, amihez elég sokat kellett alakítani az elemeken, hogy tökéletesen illeszkedjenek. Ezen kívül a széles kerék sem könnyítette meg a csapat dolgát, mert a 10"-os felnik a kormányszögön rontottak, de Tran és csapata sikeresen megoldotta a feladatokat!

A SEMA után viszont elgurult Andrew gyógyszere és vérszemet kapott. Olyat akar megvalósítani, amit a Porsche nem elég tökös bevállalni. Legalábbis Andrew így mondja. A 911 GT3 motorját akarja beépíteni a Caymanba és ezzel akarja befejezni a projektet. Azonban mindannyian tudjuk ,hogy egy autó sosincs kész, úgyhogy ideig-óráig biztos elégedett lesz, de aztán megint ki fog találni valamit. Még több képet IDE KATTINTVA találtok!  

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2018. október 09.)

Forrás: Fast Car