A hétvégén tartja az RS Tuning Hungary a The Cream névre hallgató összejövetelt/találkozót/kiállítást (megfelelő rész aláhúzandó) és már önmagában az nagy dolog, hogy hazánk legismertebb műhelye megnyitja kapuit a nagyközönség számára, de amitől még durvább lesz a dolog, hogy olyan felhozatal várható, amitől garantáltan ki fog mindenki égni és ez nem marketing szöveg. 
Az RS Tuning sok-sok éve van jelen a nemzetközi tuning életben, így rengeteg olyan embert ismernek, akik szintén meghatározó részei ennek a közösségnek. Így, amikor egy ilyen csapat rendezvényt szervez, garantált, hogy a szomszédos országokból is érkeznek különlegességek és nem elég, hogy a hazai TOP gépeket lehet közelről szemügyre venni, de olyan autókat láthattok, amiket eddig csak képek ls videók formájában sikerült. 
 
Ilyen például Klaus Porsche-ja is. Klaus a Turboelite.com feje, így abban semmi meglepő nincs, hogy durva géppel fog érkezni, de a képeken látható 911 GT2 RS több más izgalmas részlettel is rendelkezik! 
 
Kezdjük ott, hogy erősen limitált példányszámban gyártott modellről beszélünk, de ez az autó megkapta Weissach "csomagot" is, amitől még egy szinttel magasabban helyezkedik el. Eredetileg 700 lóerő cibálja az autót, de emberünk számára nem volt elegendő, meg aztán ismerve Klaus munkásságát, furcsa is lett volna, ha megelégszik ezzel a teljesítménnyel, úgyhogy a 3,8 literes duplaturbós 6 hengeres motor TTH 1100 turbókat, IPD csöveket, Snow Performance wíz/metanol befecskendezést, nagyobb köztes hűtőket, módosított kipufogórendszert és Rrahmani szoftvert kapott, aminek köszönhetően 900 lóerőt lehet elszabadítani a gázpedál lenyomásával. A motorhoz 7 sebességes PDK váltó csatlakozik még mindig, 
 
A karosszérián nem változtattak semmit, mindössze kavicsvédő fóliázást kapott, ami egyáltalán nem meglepő. Szintén gyári a kerámia fék is, de a felnik terán már történt "némi" változás. Az egyedi, Racingteam Hoffmann görgők elég durva darabok. Elöl 10x20, hátul 13x20 méretűek és 245/35 valamint 325/25-ös gumikat húztak rájuk. Egy ilyen autó esetében furcsa lehet, de Klaus leültette a kocsit Peppered V4 szettel és még egy HLS rendszer is helyet kapott, hogy egy fekvőrendőt vagy felhajtó ne okozzon gondot, tegyen kárt az autóban. 
 
Elég sokan kiegyeznénk egy ilyen autóval, de a tulaj már a következő lépéseken agyal és annyit elárulhatok, hogy  sok karbon és még több lóerő a jelszó! 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok!