Amikor valahol ezt olvassuk, hogy "patika" akkor egy végletekig letisztult, hibátlan külsejű autó képe ugrik be. Sokszor azonban vannak tévedések és olyan autókra is rámondják, amiknek túl sok köze nincs ezekhez a dolgokhoz. Szerencsére a képeken szereplő Jetta nem ilyen, sőt! Ez igazi mintapéldánya a letisztultságnak! 
 
Azt már megszokhattuk, hogy Lengyelországban rengeteg igányes és különleges építés lapul a garázsokban és a találkozó szezonban folyamatosan érkeznek a képek, videók a durva gépekről. Bartosz Martyniec egész fiatalon fertőződött meg ezzel a szenvedéllyel, amikor megvette élete első járművét, egy Simson motort. Lecserélt rajta pár kiegészítőt, felszerelt egy kipufogót, darabokra szedte majd összerakta a motort. A jogosítvány megszerzése után megvette első autóját, ami egy VW Polo 86C2F GT volt. Ez volt az első projekt, amivel sajnos balesetet szenvedett és az autótól el kellett búcsúzni. Ezután mindenképp Jetta-t akart és végül 2009-ben megtalálta a képeken látható példányt. 
 
Azt az elején tudta, hogy alacsonynak kell lennie és szép felninek kell alatta lennie. Az egyik rokona kárpitos, úgyhogy első körben a belteret újították fel, bekerült egy elég erős audiorendszer is. A gyári 1.8-as motor kikerült és helyére 2 literes erőforrás került egy Mk3 Golfból. Az autó így 3 szezont élt meg, közben többször lecserélte a felnit, de aztán Bartosz megunta a kocsit és eladósorba került. A magas ár miatt viszont, nem kapkodtak érte, úgyhogy eladta a belsőt, a motort és a felniket, majd az autót garázsba tette és vett magának egy Passat B3-at. Két év után viszont ismét a Jetta-ra vágyott emberünk, úgyhogy eladta a Passatot és újból nekikezdett a projektnek. Első körben vett egy új motort és 16-os szélesített lemezfelniket pattintott a Jeti alá. 
 
Mivel OMP üléseket szeretett volna, de azokra nem volt elég pénze, a gyári üléseket alakították át, fejtámla nélkülire. Kék szín volt a ávlasztás, mert az ajtókárpitok és a padlókárpit is ebben a sznben pompázott. Ezután a műszerfalat is lefújták kékre, hogy tökéletes legyen az összkép. Hátra "reluxa" került, a kormány fából készült és a váltógombot fehérre fújták. Kívül AlpinWeiss fényezés, egyedi lökhárítók, amik Mk2 Scirocco elemekből állnak, jelentik a változást, valamint a hátsó jelek, feliratok lekerültek. Ha felnyitjuk a géptetőt, akkor tányleg patika tisztaságú motortér tárul elénk. Ahhoz, hogy a fekete blokk ennyire tökéletesen clean környezetbe kerüljön, ki kellett pakolni minden felesleges elemet. Az akksi a csomagtérben kapott helyet, átalakították a tűzfalat és mivel a kocsi csak tavasszal és nyáron van használva, a fűtés is kiköltözött, így pedig elfért a szervó és a főfékhenger.A réz fékcsöveket pedig valami egészen elképesztően igényesen vezették ki. A futómű TA-Technix állítható szett és a kerékjáratokban háromrészes Fagix 557 felnik forognak, 7,5 és 8,5x16 méretben. Ezekre 165/45 és 195/40-es gumikat húztak. A felnik mögött Mk2 GTI tárcsafékek lassítják az autót. 
 
Bartosz szereti a hot rod-okat és ez kicsit látszik az autón. A fejtámla nélküli ülések és az elöl "beesett" hátul széles felnik is ezt az érzést sugallják. További tervekről csak annyit árul el a tulaj, hogy a motor fog combosodni, de legalábbis egy ITB szett tuti felkerül majd! 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. július 19.)

Forrás: Volxzone