Párszor már volt szó az oldalon restomod építésekről, ami röviden csak annyit tesz, hogy a klasszikus izomautó, modern technikát kap, ezáltal pedig még gyorsabb, még biztonságosabb lesz és olyan extrákkal lesz felszerelve, ami csak a mai gépekre jellemző, illetve a külső is dogos marad. 

Na, de mi van akkor, ha ezt a folyamatot megfordítjuk és egy modern autóra húzzuk fel a klasszikus külső jegyeket? Az esetek többségében ez nem biztos, hogy jól fog sikerülni, mivel nagyon mások az arányok, a formák és a végeredmény kicsit olyan lesz, mintha megerőszakolták volna az autót. Legalábbis eddig.....

Az eXoMod Creations-nak lehet sikerült az áttörés és egy Dodge Challenger Hellcat-ből tudtak varázsolni egy 1968-as Charger-re nagyon hasonlító gépezetet, ami talán az első olyan átalakítás, ami tényleg jól sikerült. Az autó pontosan olyan hosszú mint az eredeti, de még a tengelytáv is pontosan olyan hosszú mint egy '68-as modellé. A szélesség már más kérdés, de itt jön képbe a teljes karbon bodykit, ami megadja a szükséges szélességet, arról nem is beszélve, hogy így még könnyebb a gyári Challenger-nél, amihez ha hozzávesszük a Hellcat 707 lóerejét vagy éppen a Redeye 807 lovát, akkor bizony egy még gyorsabb, még őrültebb autót kapunk. 

Szóval van egy klasszikusnak kinéző amerikai vasunk, amiben elég komoly lóerők tombolnak, könnyű és tele van mindenféle kütyüvel, mint a rajtprogram, ülésfűtés, légkondi, prémium audio. 

Az eXoMod viszont itt nem áll meg! Daytona modellt is szeretnének készíteni, illetve egy D71-re keresztelt változatot, mindössze 25 darabos példányszámban, ami az 1971-es Dodge Demon-t idézné meg. 

Bárhogy is alakul, megint azok jártak jól, akik meg tudnak maguknak engedni ilyen játékszereket, mivel egy ilyen átalakítás 275.000 dollárról indul, ha pedig egy teljesen kész autót szeretnénk venni ,akkor 400.000 dollár a kezdőár.....