A kombik (Avant, Touring, Variant stb...) nagyon praktikus igáslovak, családi autók, de ezzel együtt, sokszor unalmasak. Legalábbis a régebbi modellekben nem volt túl sok izgalom. Aztán a tunerek felfedezték benne a lehetőségeket és egyre durvább, vadabb, különlegesebb építések láttak napvilágot és mára teljesen elfogadott lett átépíteni egy családi puttonyost. Mikko eredetileg dolgozni járt naponta a Golfjával és miután kapott egy céges autót, két választása volt. Vagy eladja a kocsit, vagy kiéli rajta minden hülyeségét. A képeket látva mindenkinek tiszta, hogy melyik utat választotta....
 
Mikko még 2010-ben vásárolta a kocsit, elpukkant motorral és elég fáradt karosszériával. Fokozatosan hozott helyre mindent. Felkerültek az R32 lökhárítók és küszöbök, az ABW Motorsport szélesítések és ezzel elöl 60, hátul pedig 80 mm-rel vált szélesebbé az autó oldalanként, végül Audi Ibis fehér színnel fújták le az egészet. Egy hátsó szárny és szellőzőkkel ellátott, karbon géptető is szerepel a listán, de ezek utólag kerültek felszerelésre. 
 
Kezdetben TDI motor hajtotta az autót, ami látott már szebb napokat is, ráadásul Mikko egy John Deere munkagépről leakasztott, BorgWarner VNT turbót is felpattintott, amivel, rövid ideig ugyan, de sikerült 300 lóerőt produkálni. Itt persze nem álltak meg barátaival és később még 469 lóerőt is sikerült kipréselni szerencsétlen TDI motorból, némi nitró segítségével. Aztán amikor sikerült beújítania egy 1,8, 20 szelepes turbó motort egy Seat Leon FR-ből, nem is gondolkodott többé dízel motorokban. Mikko, a 06A blokkból nem kevesebb, mint 800 lóerőt szeretett volna elővarázsolni. Szétkapták a motort, beépítették a 2.0 TFSI főtengelyét, kovácsolt CP dugattyúkat, Pauter X-Beam hajtórudakat, felkerült a  portolt AEB hengerfej, túlméretes Supertech szelepekkel és Cat Cams veztengelyekkel. Ezután BorgWarner S366SX-E turbót pattintottak a KKD Motorsport leömlőre és MaxxECU vezérlővel, E85-ös üzemanyag használatával, sikerült elérni a 857 lóerőt és 846 Nm nyomatékot. Mindezt úgy, hogy közben az autó megmaradt hétvégi krúzolós verdának! 
A 6 sebességes váltó nem sokáig bírta elviselni az erőt, úgyhogy 4 sebességes, gyorsulási versenyekre készített áttételekkel szerelt, SQS szekvenciális váltót szereltek be. 
 
Azonban ne gondolja senki, hogy Mikko csak gyorsulásra jár a kocsival! Simán kilátogat pályanapokra is, köszönhetően az állítható KW futóműnek és a poliuretán szilenteknek, valamint a slick gumikkal szerelt OZ Ultraleggera felniknek. Ha drag pályára vetődik, akkor pedig az első felniket Diamond Racing felnikre  cseréli, amiken Hoosier Quick Time Pro gumik figyelnek. Korábban 15-ös görgők voltak a versenyeken, de miután felkerültek a 330-as fékek, már nagyobbakra volt szükség. Apró érdekesség, de a hátul található fékezőernyő, bármikor lekapható, ha éppen nincs rá szükség. 
 
Az utasteret teljesen kipakolták és minden felesleges dolgonak mennie kellett. Így ma már ne keresse senki a hátsó üléssort vagy kárpitokat, illetve kényelmi berendezéseket! Két darab Sparco ülés és a hozzátartozó biztonsági övek, 8 pontos bukócső, alu "ajtókárpitok" és a kiegészítő műszerek szerepelnek a felszereltségi listán. 
 
Az összkerekes Golffal, Mikko, 2019-ben 5. helyezést ért el a finn bajnokságon, 10,19-es idővel és 231 km/h-s célsebességgel. Időközben a hegyezett motor megadta magát egy svéd versenyen és most egy VR6 az új áldozat, amiből 1000 lóerőt akar kicsikarni emberünk, természetesen még mindig úgy, hogy használható maradjon utcán is. Mivel láttunk már ilyet, tudjuk, hogy nem lehetetlen és sok sikert kívánunk a projekthez, amivel a 10 másodperc alatti idő is garantált lesz. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 





 

 

Forrás: Speedhunters