Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az MTM által megvadított hátsókerekes R8-asról már korábban is hírt adtunk, az akkor félkész állapotban tengődő fenevad viszont azóta elnyerte végső formáját. A teljesítmény-adatok maradtak, az optika pedig némileg finomodott – továbbá számos eddig nem ismert részlet is napvilágot látott.

A teljesen átalakított hajtásnak köszönhetően, a keresztben autózás élményét most már az ingolstadti zászlóshajó volánjánál ülve sem nélkülözni. Főleg, hogy a 420 lovas 4.2 FSI V8 erőforrásra, kompresszor-kúra segítségével további 140 pacit dobtak rá MTM-ék, ami – nem mellesleg – 3.9 másodperces 100-as sprintes, valamint 317 km/órás végsebességes mellékhatásokkal is jár.

Az erőtöbblethez elengedhetetlen volt a futómű, valamint a fékek átfaragása, melyek helyére házon belül készült darabok kerültek. Előbbit a 20 hüvelykes felnikhez remekül hozzáhangolt állítható szett váltotta fel, míg az utóbbiakat 380 mm-es tárcsákkal operáló rendszerre cserélték.

Az aerodinamikai opciók az alaphangon kizárólag teljesítmény-tuner MTM legelső ilyen jellegű próbálkozásai, ehhez képest nem is sikerültek rosszul. A korábban látott hókotró lapátot szerencsére lesztornózták – hiába, azóta kitavaszodott – az impozáns küszöbök, valamint a szettben hozzá remekül passzoló diffúzoros hátsó elem megmaradtak. A jókora szárny szintén maradt, ilyen körítés mellett azonban teljesen jól emészthető.

Vinném :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!