A Magyar Drift Szövetség idén első alkalommal tartja meg első hivatalos edzését március 31-én szombaton a tököli repülőtéren! A szervezők várnak minden kezdőt, haladót és profi minősítésre vágyó versenyzőt, valamint nem utolsó sorban fanatikus DRIFT rajongóinkat, hogy március utolsó napján együtt kezdjünk neki az idei évadnak!

Végre elérkezett amire, már lassan fél éve várunk! Számos más motorsporthoz hasonlóan, a drifterek is felébredtek téli álmukból! No persze ne úgy képzeljük el, hogy semmit tevéssel, sok-sok pihenéssel, vagy éppen drfit videók nézésével telt versenyzőink mindennapjai. Bizony óriási fejlesztések zajlanak még jelen pillanatban is, és egészen biztosan hatalmas meglepetésekkel készülnek.

Még a drifter.hu-nak sem árulnak el mindent, lehet, hogy tisztán babonából, de az is lehet, hogy meglepetésük olyan horderejű, amit jobban ki tudnak majd fejezni a versenypályákon megjelenésükkel és autójuk aszfaltra vitt fizikai erőhatásával. Egészen bizonyos, hogy sok autó új szívvel dobog már és végre bővült a márka paletta számos japán gépjárművel is! Elég ha csak a szövetséghez frissiben csatlakozott RX7 Drift Team-re gondolunk, melynek neve sokat elárul, és végre a tagadhatatlanul driftre alkalmas Nissan márkajelzéssel is indulnak az országos bajnokságban! Ne feledkezzünk meg még az amerikai autósokról sem, akik szintén kacsingatnak eme látványos sportág felé, és tudjuk, hogy hamarosan kigurul az egyik garázs műhelyből az első drift specifikus Camaro! Természetesen a BMW és a Ford is erősített idén, jópár V8, M3 és Alpina, valamint "megfázott" Cosworth motorokkal!


A hétvégi edzés időbeosztása 20 perces ciklusokra lesz osztva, ezzel biztosítva a zavartalan gyakorlást a sportággal még most ismerkedő kezdőknek, illetve a bajnokságra készülő haladóknak és profi versenyzőknek. A nap második felében kerül sor a hivatalos profi minősítés eléréséhez szükséges elméleti és gyakorlati vizsgákra, ami külön érdekességnek ígérkezik! Mindezek után a 20 perces időtartamokhoz csatlakozik a Tandem Drift is, hogy az év elején "házasságot" kötött párok az április 14-i éles versenyhelyzetre is felkészüljenek!

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a nézők létszáma biztonsági okokból 200 főre van korlátozva, míg a versenyzői létszám 60 autóra! A továbbra is ingyenes nézői bejutásra csupán regisztráció szükséges, melyet edzésnapon a bejáraton ellenőrzünk!


Drift edzés: Tököl (repülőtér - aszfaltos rész) március 31:
Kezdés - 09.00
Kategóriák (20 perces időtartamok) - kezdő/haladó/profi
Zárás - 18.00


Edzésdíjak:
- Egyesületi tagoknak 5.000,- Ft/nap
- Külsős jelentkezőknek 8.000,- Ft/nap
A díjak magukban foglalják az egész napos ingyenes gumiszerelést, valamint 300db bója használatot!


Bérautó:
- BMW E30 (170Le; Szervókormány, hegesztett difi, versenyülés, Eibach/Koni futómű) 8.000,- Ft/20 perc