Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Porsche tuningra szakosodott német Gemballa ismét hallatott magáról: legújabb koncepciójuk a 911 Turbóra épül. Az Avalanche GTR 800 fedőnévre keresztelt csomag teljes körű átalakításokat tartalmaz a motor, a futómű és az aerodinamika tekintetében is.

Az autó megjelenését is igen előnyösen befolyásoló légterelő szett egy mélyebbre húzott, jókora beömlőkkel tarkított első lökhárítóból, stílusban passzoló küszöbökből, valamint a négy kipufogóvég fogadására felkészített hátsó szoknyából áll. További újítás a jókora dupla hátsó szárny, valamint a motorháztetőn kialakított kiömlő: mindketten a jobb leszorító erőt segítik elő nagyobb sebesség mellett. A hátsó sárvédő elemeken kiszélesített beömlők gondoskodnak a motor hűtéséről, optikai finomhangolásként pedig az Avalanche megkapta a GT fényszóróit is.

A stílszerűen fehér színű festést (az avalanche jelentése magyarul: lavina) feketére fényezett elemek és hűtőrácsok tagolják, mindehhez pedig tökéletesen passzol a Gemballa 911T 19 inches felni garnitúrája. A kerekek a H&R állítható futóművén keresztül csatlakoznak a kasznihoz, a jobb úttartásról kanyarokban pedig egyedi toronymerevítők és stabilizátorok gondoskodnak.

Az agresszív megjelenés indokolt: az Avalanche blokkját 3.8 literesre növelték, a gyári turbókat pedig a Garrett T035-öseire cserélték. A motor teljes átalakításon esett keresztül: kovácsolt GT3-R dugattyúk, hajtókarok és főtengely segítségével a teljesítményt 850 lóerőig sikerült feltornázni, melyhez brutális, 937 Nm nyomaték párosul.

A leonbergi csapat a GTR-800-al feltette a koronát korábbi, 650-es Avalanche csomagjára: az új aszfaltszaggató nem csak erősebb, de megjelenésében is komolyabb lett elődjénél.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!