Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Porsche tunerek egyik ásza, a Gemballa ismét hallatott magáról. Legújabb munkájuk, a Gemballa Turbo GT 550 egy 997-es Turbó alapjaira épül. Az átalakítás egy komplett aerodinamikai csomagot, illetve jó pár extra lőerőt foglal magában. A végeredmény pedig egy szenzációs megjelenést, és vezetési élményt biztosító Porsche 997-es.

A Gemballa Porsche hat hengeres 3.6 literes aggregátja 500 lóerőt és 780 Nm nyomatékot teljesít. Mindezt a következő átalakításokkal érték el: a „kis” boxer motorra felszereltek két nagyobb turbófeltöltőt, a hozzájuk tartozó intercoolereket, valamint egy egyedi tervezésű kipufogórendszert, majd mindezt szépen összehangolták. További számadatokban kifejezve: 0-100 km/h akár 3,6 másodperc alatt, 318 km/h-ás végsebesség. Ennyiért talán már érdemes is egy ilyen autóra gyűjteni. Azt, hogy mennyit, azt inkább le se írom....

A nagyobb teljesítményhez agresszívabb külső is dukál, a Gemballa egy igen elegáns tervezésű aerodinamikai csomagot készített. Első lépésben az autó eleje került közelebb a földhöz egy új lökhárítónak köszönhetően. További sportosságot, egyben laposabb hatást keltő küszöbök, egy egyedi hátsó lökhárító, valamint egy ízléses hátsó szárny teszi teljessé a külsőt. A megfelelő hűtés érdekében pedig a levegőbemölő is felkerült a motorháztetőre. A látványt, és természetesen a hangzást is jelentősen javítja az új, hátsó lökhárítóba integrált végződésekkel ellátott sport kipufogórendszer.

A gyári 997-es Turbo 19”-os kerekeit 20”-os Gemballa Racing felnikre cserélték. Ezek a brutális fekete felnik kiválóan illeszkednek az GT 550-es külsejéhez. Végső simításként pedig lejjebb ültették az autót. Porsche-ról lévén szó a gyári fékrendszer is bőségesen elegendő fékerőt biztosít, azonban a Gemballa jó tuner lévén nagyobb teljesítményű fékrendszer fejlesztésén fáradozik.

A Gemballa GT 550-es egy igazán jól sikerült és látványos koncepció.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!