Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A némethoni Leonberg ad otthont a Gemballa tuningműhely székhelyének, ahol egy újabb aszfaltszaggató született, mely alapjául ezúttal a Porsche 997-es szolgált. Az új tuning csomag csak jövőre kerül forgalmazásba, ám már most lerántották róla a leplet.

A gyárilag sem gyenge Porsche képességeit szó szerint megduplázták: új titán hajtókarok, egyedi motor- és olajhűtőrendszer, 3 intercooler és egy speciális turbó konfiguráció került beszerelésre. Így a széria motorhoz képest kétszer több nyomaték áll rendelkezésünkre, szám szerint 820 Nm-es forgatónyomaték (4800-as főtengelyfordulaton) mindemellett a lovak száma is 650-re gyarapodott. A maga kategóriájában egészen tüzesre sikeredett a Gemballa új üdvöskéje, gyorsulási mutatója egyszerűen elképesztő: 11,2 másodperc alatt teljesíti a 200 km/órás gyorsulást és egészen 335 km/óráig húz a motor.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A menetteljesítmények növelése mellett nem feledkeztek meg a biztonságról sem. A leendő tulajdonos egyszerre mindössze egy személynek mutathatja meg, mire is képes valójában a GTR, hiszen a hátsó üléssort biztonsági okokból eltávolították. Az utastérben két masszív Gemballa sportülés kapott helyet, a biztonság további növeléséhez pedig egy 8 dugattyús féknyergeket és 380 mm átmérőjű perforált féktárcsákat tartalmazó fékrendszerrel is felszerelték az Avalanche-t. Az autóhoz kétféle felni/abroncs garnitúrát kínálnak, 19”-os és 20”-os felnikkel, matt fekete illetve ezüst fényezéssel. A 19”-os felniken elöl 235-ös, hátul pedig 315-ös gumik feszülnek, míg a 20”-os felniken elöl 245, hátul 325-ös abroncsokat találunk

Az Avalanche külső és belső kialakítása épp olyan egyedi, mint a menetteljesítménye, és biztonsági arzenálja. A spoilerszett a már megszokottnak mondható: az első lökhárító és a küszöbspoilerek mellett tartalmaz egy teljesen egyedi hátsó lökhárítót, melyből a rozsdamentes acélból készült sport kipufogórendszer krómvégei kandikálnak a külvilág felé. A maximális leszorítóerő érdekében egy méretes hátsó szárnyat is felszereltek, mi több, integrált féklámpával.

Az utastérben Gemballa sportülések kaptak helyet, valamint beszerelésre került még egy bőrborítású Gemballa sportkormány, és egy szett alumínium pedál.

Az Avalanche ára 240.000 Eurónál indul, tehát cirka 60 millió HUF ellenében bárki szert tehet majd a Gemballa legújabb álomautójára. Persze míg gyártásba kerül, még romolhat a forint.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!