Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Gemballa a Porsche legkifinomultabb tunere. Legújabb koncepciójuk - melynek alapját egy Carrera GT képezi - elképesztően gyönyörű külsővel és belsővel lett felruházva. A csomag neve: Gemballa Mirage GT.

A Carrera GT erőforrása maga az álom. Az 5.7 literes V10-es aggregát gyári 612 lóereje is igen impozáns, azonban egy telhetetlen sebességimádónak mindig jól jön egy pár extra lóerő. Itt jön a képbe a Gemballa csapata. A szokásos motorvezérlés optimalizálásával és egy új kipufogó rendszer felszerelésével 60 extra lóerőt és 20 Nm nyomatékot préseltek a legújabb Porsche koncepciójukba. Az impozáns adatok ellenére, 0-100km/h-ás (gyárilag 3.8 sec) gyorsulásban mindösszesen 0,1 másodpercet javult az autó.

Az autó új külsejéről már egy kicsit bővebben tudunk beszélni. Az új Gemballa Mirage fantázia névvel ellátott aerodinamikai csomaggal, a Porsche GT igazi Le Mans versenyautónak tűnik. A legszembetűnőbb változás az autó elején történt, egy egyedi tervezésű extra légbeömlőkkel ellátott első lökhárítónak köszönhetően. Ezt követően ízlésesen átszabták a hagyományos oldalsó Porsche beölőket és új, szélesebb hatást keltő küszöböket készítettek. A csomagot egy diffúzoros hátsó lökhárítóval, valamint egy tetőre szerelt beömlővel tették teljessé. A megnövekedett leszorítóerő nagy részét a híres Gemballa hátsó szárny szolgáltatja. A szárny egyébként a lassulást is elősegíti, hiszen a Bugatti Veyron-hoz hasonlóan fékezésnél felcsapódva segít a megállásban. Ezek a változtatások alig-alig jelentenek súly többletet (az autó gyárilag 1380 Kg), hiszen az összes elem karbonból készült.

A Gemalla Mirage GT komoly, és méretes cipelőket kapott. Elől 19”-os 265/35-ös, hátul pedig 20”-os 335/30-as kombinációval biztosítják a megfelelő látvány és úttartás meglétét.

A versenysport idézte látvány a belső térben is visszaköszön. A Gemballa újratervezte a középkonzolt és egy érintőképernyős egységet épített a műszerfalra. Ezen keresztül az autóról számos információ lekérhető.

A Gemballa ismét egy nagyszerű koncepciót készített, az autó hihetetlenül dögösre sikeredett. Bár biztosan lesz olyan akinek a gyári jobban tetszik. Az ára egyébként olyan 230.000 euró körül kezdődik :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!