Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!
A neves német Porsche-tuner cégként ismert Gemballa legújabb csomagjának alapját a Porsche Carrera 997 képezi. Az optikai és motorikus átalakításokat egyaránt tartalmazó programnak hála, ezentúl azok a maximalisták is elégedettek lehetnek, akik eddig esetleg nem tartották elég sportosnak ezt a típust.

A leonbergi székhelyű csapat 378 maximális lóerőt tudott kicsikarni a 3,8 literes blokkból, ami 23-al több a gyári értéknél. Mindez 4.7 másodperces 0-100-as sprintre, és 295 km/h-ás maximális sebességre elegendő.

Az aerodinamikai kit sportosabb első- és hátsó lökhárítókat, küszöböket, valamint egy hátsó szárnyat tartalmaz. Szintén új elem a motorháztető, mely egy jókora beömlőt is kapott a megfelelő hűtés érdekében. A szélcsatornában tesztelt, „GT” rövidítéssel fémjelzett elemek, együttesen jelentősen növelik a nagy sebesség mellett fellépő leszorító erőt. Mindez megtoldva még a speciálisan erre a típusra kifejlesztett futóművel, stabilizátorral és toronymerevítőkkel, remek vezetési élményt nyújt, bármilyen kondíciók között. Természetesen a gyári keréktárcsák sem maradhattak a helyükön: A Gemballa saját, 19”-es, Racing II elnevezésű felnijeit kínálja a típushoz.

A sport katalizátorokat és dobokat, valamint a cég saját csöveit tartalmazó, Gemballa Powerkit névre elkeresztelt kipufogórendszer egyaránt felel a nagyobb teljesítményért, a megfelelő hangzásért, és a négy krómvégnek köszönhetően a jó megjelenésért is.

További újítás a rövid váltó: a 40%-al lerövidített váltóúttal a GT-ben minden sebességváltás élményszámba megy. Mindezt kiegészíti a 340 mm átmérőjű sportkormány, az alumínium pedálok, valamint a Gemballa szőnyegek, melyek együttesen teszik sportossá az utasteret.