Az elmúlt hetek RS6 dömpingje után talán senkit nem lep meg, hogy ismét egy ilyen koncepcióról lesz szó. Lassanként már minimum napi egy sport kombi Audi koncepcióval szolgálhatunk nektek, és nem sokára olyan cikkel jelentkezhetünk, hogy kik azok a tunerek akik még nem faragtak ilyen autót.

Számos RS6 koncepcióval a háta mögött az ember már kritikusabban szemléli az újabb próbálkozásokat. Az 5.0 literes V10-es gyárilag 580 lóerős (ezt már legszebb álmomból felkeltve is tudom) aggregátból 650 lóerőt és 745 Nm nyomatékot sikerült kicsikarni. A teljesítménynövekedésnek köszönhetően pedig a 0-100km/h-ás gyorsulás a gyári 4,6-ról 4,4 másodpercre javult. Nos finoman szólva is a konkurenciához képest ez igen halovány teljesítmény és a még a középmezőnybe se fér be a Sportec Audija.

Természetesen az eddigi RS6 koncepcióknál már látott ültető rugó és méretes felni kombináció a Sportec-nél is megrendelhető.

Valószínűleg nem ez volt az utolsó RS6 próbálkozás, de azért az elkövetkezendő koncepciók esetében törekedhetnének a leggyorsabb, valamint a legszebb RS6 cím megszerzésére.