Ha a Mansory neve kerül szóba, biztosak lehetünk benne, hogy olyan átépítésről lesz szó, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni. Nem történik ez másként legújabb, Ford GT-n alapuló alkotásukkal sem.

A mindössze három példányban készülő "Le Mansory" a svájci cég 30. születésnapja alkalmából készül, a kissé szerencsétlen névösszemosásból pedig könnyen kikövetkeztethető,  hogy annak 24 órás versenynek állít emléket, melyen a legendás Ford GT40 1966-ban tripla győzelmet aratott. Mindez a mozikban a tavaly játszott Le Mans 66 film dolgozta fel (hazánkban "Az aszfalt királyai" címmel futott).

A sztorit így már mindenki ismeri, az autónak a néven kívül azonban nem sok köze van sem a versenyhez, sem a filmhez. A "Le Mansory" csomag főleg egy, a gyári bódét 5 cm-el kiszélesítő, full karbon bodykitről szól, mely végletekig versenyautós kinézetet ad a GT-nek. A kerékívek alatt elől 9, hátul pedig 12 col széles, 21 hüvelykes Mansory YN.5 felniszett pörög, a non plus ultrát pedig a kifejezetten erre a három modellre fejlesztett egyedi LED fényszórók jelentik.

Az utastér gyári puritánságát a luxus Alcantara és karbonbevonatok váltják, fehér és kék színekben pompázva - gyakorlatilag egy négyzetcentiméter sem maradt érintetlenül odabent.

Motorilag némi chiptuninggal segítettek rá a 3,5 literes biturbó aggregátra, ami a gyári 656 helyett immár 710 lóerőt teljesít, a végsebesség pedig 354 km/órára nőtt a gyári 347-ről.

A Le Mansory áráról egyelőre nincs információ, de a szigorúan limitált "szériára" alapozva nem valószínű, hogy valaha a soroksári Tesco parkolójában fogjuk látni valamelyik példányt. Ugyanakkor borítékolható, hogy  már ártól függetlenül is megvan a 3 gép gazdája: lehet szeretni, vagy utálni, amíg vannak kétes ízléssel rendelkező (euro)milliomosok, addig a Mansorynak is lesz piaca.