Sokan várták már őket, hiszen a többi gyártó már mind piacra dobta idei fejlesztéseit, de az új-zélandi srácok jó szokásukhoz híven nem kapkodták el ezt sem. Sokak számára a márka eddigi termékei a feltűnő és rikító színek miatt nem voltak eddig vonzóak. Ezen változtatott az anyacég, hiszen a megújult Powerplant szérián nyomokban sem fedezhető fel a már megszokott rikító, zöld szín. Az NV széria megszűnésével a Powerplant lett a FUSION felsőkategóriás típusa. Így az ebbe a szériába tartozó termékek megjelenésükben is azt sugallják, hogy nem akármilyen minőségről van szó. A széria minden hangszórójára jellemző az öntött kosár, az erősítőkre pedig az öntött ház. Az eddig zöldben popázó FUSION felírat ezüstszínt kapott, míg a hangszórókon és az erősítőkön is megtalálható embléma a polírozás miatt szép fényesen, azonban mégsem rikítóan ékesíti a széria termékeit.


És hogy ne csak a külsőről legyen szó, pár szó az egyes termékekről.

Ebben a szériában kétféle komponens szett található. Az egyik a PP-CM650, 6.5”-os (16 cm-es) a másik a PP-CM5250, 5.25”-os (13 cm-es). Mindkét méretre egyaránt jellemző, hogy az eddig sokak számára nagyméretű hangváltó jóval kisebb lett és ezáltal jobban szerelhető. A kis méretnek köszönhetően könnyedén el lehet rejteni az autó ajtókárpitja mögé. Ennek a szériának a hangszóróira egyformán jellemző az ötvénykosár, a rendkívül erős mágnes és a valódi karbon membrán. Ezek a jellemzők is már azt sejtetik, hogy nem akármilyen termékekkel van dolgunk.


Természetesen ezek a jellemvonások fedezhetőek fel a széria koax hangszóróin is.   

Az erősítőkínálat az eddigi 8 db-ról 4-re csökkent. Ebben a szériában található két digitális vezérlésű D-CLASS monoblock. Az egyik a PP-AM300010, mely 3000 wattos maximális teljesítménnyel rendelkezik. Ennek a kistestvére a PP-AM200010, mely 2000 wattos maximális teljesítménnyel rendelkezik. A széria erősítői közé tartozik még a PP-AM120040, mely a Powerplant széria 4 csatornás erősítője és 1200 wattos maximális teljesítmény leadására képes. És hogy teljes legyen a kínálat, itt van még a PP-AM60020, mely a széria 600 wattos, 2 csatornás erősítője.


És a mély hangok kedvelői számára itt van a PP-SW120 (30 cm-es) és a PP-SW150 (38 cm-es), a Powerplant széria két mélynyomója. A nagyobbik 1500, míg a kistesó 1200 wattos. A nyomókra is jellemző az öntvénykosár és a karbon membrán. A nyomók dupla tekercsesek, 2 Ohmosak. A 90 és 91 dB-es érzékenységgel rendelkező nyomók kiválóak a döngetésre. Tehát mindenkinek megfelelő, aki igazán kemény basszusra vágyik.  


Összességében tehát elmondható az új generációs Powerplant szériáról, hogy méltó utódja az NV szériának. Megtartotta elődje minden jó tulajdonságát és az új fejlesztéseknek, valamint az új külsőnek köszönhetően azoknak is elnyeri a tetszését, akik eddig bizalmatlanok voltak a FUSION márkához.


A termékekről bővebb információ az alábbi linken található: https://www.fusionhifi.hu/termekek.php