Immáron a harmadik "über exkluzív" sajtóanyag lát napvilágot a Hamann Porsche Panamera Turbo átiratáról, a Cyrano-ról, a csomag eközben alig változott valamit. Ez alkalommal legalább új képeket is kaptunk.

Nézzünk mindenek előtt talán egy kis visszatekintést: a Cyrano szett a 2011-es Frankfurti Autószalonon debütált, akkoriban még Hamann Paragon néven, motortuning terén 670 lóerővel, 780 Nm-el, külsőleg pedig egy mutatós optikai csomaggal.

Három hónapra rá érkezett a Cyrano kiadás, motorilag - ugyanazzal a tuninggal - 580 lóerővel és 820 Nm nyomatékkal, optika terén pedig hangra az előzőleg megismert szettel. Olyannyira, hogy még a fotók is ugyanazok voltak, csak a Paragon feliratokat retusálták le róluk.

Csaknem egy év elteltével, most megint itt a Cyrano, ezúttal 603 pacival, és 870 Nm-el, a recept pedig ugyanaz: a - még mindig fejlesztés alatt álló -  chiptuning és kipufogó... mindez pedig már azért is érdekes, mert a hivatalos közlemény 80 lovas pluszról beszél, a Turbo S pedig gyárilag 542 lóerős, így ez az - immáron harmadik verziós - adat sem igazán stimmel, na de valahogy biztosan kijött.

Térjünk rá az optikai-aerodinamikai jellemzőkre: ezúttal igen, van változás.

A motorháztető immáron

fekete színű,
az alatta lévő beömlők, valamint az első toldat szellőzőinek pedig minimálisan változott a formája. A hátsó elem, valamint a lámpák alatti szellőzők pedig hasonlóan sokat alakultak.

Minden más gyakorlatilag ugyan az, mint volt, így reméljük senki nem sértődik meg, ha ezeket a részeket már csak bemásoljuk az előző két cikkből ;)

A változtatások sora már a elejére vetett első pillantásból feltűnik, ugyanis a front spoiler nagyobb beömlőket és beépített nappali fény lámpákat kapott, míg a motorháztetőn masszív kiömlőnyílásokat találunk. Küszöb spoilerek és aszfaltra szívó diffúzorral szerelt hátsó spoiler is a csomag része, ez utóbbi óriási méretű kipufogóvégeket is kapott. A sárvédő ívek is szélesedtek 60 mm-el, és "ha már minden nagyobb" alapon a szárny mérete is jelentősen növekedett.

Az autó alá 22 colos Unique Forged Gunmetal felniket pakoltak elöl 265/30, hátul 305/25-ös gumikba csomagolva, és ezekre rá is ültették a kasztnit 30 mm-rel.

A belső átalakítás jó minőségű bőrözést, alumínium pedálsort és egyedi lábszőnyegeket takar.