Míg az olasz rendőrök Gallardo-val, az angolok Caparo T1-el veszik fel a versenyt az autópályán száguldozókkal, Dubai állomány stílszerűen a ma létező egyik legdrágább szuper sportautóval, a Lamborghini Aventador-ral gyarapodott.

Igen, a képek nem egy showcar-ról készültek, hanem egy valódi rendőrautó látható rajtuk, melyet nemrégiben állítottak szolgálatba odakint. Bár könnyen megeshet az is, hogy a törvény nevében hasító bikát a helyi szerv egész egyszerűen megvásárolta, reálisabb forgatókönyvnek tűnik, hogy valamely bűnözőtől lefoglalt gépjárművet alakítottak át erre a célra.

Hogy valóban be fogják-e vetni élesben az autót, vagy csak a rendőrség (népnevelő) PR-fogásáról van szó még kérdéses. Mindenesetre tény, hogy pár évvel ezelőtt egy Nissan GT-R-t mutogattak hasonló célokkal, mindeközben a flottát Chevrolet Camaro-kkal bővítik.

Rendőrautóvá alakított járgányokat bőséggel láthattunk már "nem hivatalos" célokból is, elég ha a német VDAT Tune it! Safe programjára gondolunk, de volt már itt kérjük szépen texasi Hummer H2-es a Geiger-től, vagy szervesített R8 is az Abt-től.

Az alábbiakban egy csokorba szedtük az eddigi kék híreket.