Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A legendás Mercedes-tunerként ismert Brabus egy exkluzív tuning programot fejlesztett ki a világ egyik legizgalmasabb sportautójához, a Mercedes Benz SLR McLaren-hez. Azon kevesek, akik magukénak tudhatnak egyet eme kétülésesek közül, a csomagnak hála ezentúl még egyedibbre szabhatják kedvencüket.

A technikai újítások sorát egy sper differenciálmű nyitja, mely 40%-os zárásával jótékony hatással van az autó gyorsulására is. A motort illetően, a teljesítmény-orientált üzemanyaghűtéssel, a módosított vezérműtengelyekkel és a - TüV engedélyt még nem szerzett - nyitott kipufogórendszerrel 660 lóerőt csikartak ki az 5500 ccm-es V8-as, kompresszoros motorból, melyet 6500-as fordulat mellett ér el. Így mindössze 3.5 másodperc elég ahhoz, hogy az autó álló helyzetből elérje a 100 km/h-ás tempót.

A megszaladt lóerők mellé, a stabilitás érdekében elöl karbon légterelő-toldattal, hátul pedig karbon diffúzorral szerelték fel az SLR-t. A rendkívül mutatós karosszéria-elemek mellé a Brabus Monoblock VI-os felnijeit kínálja, elöl 9.5Jx20, hátul pedig 11.5Jx20-as méretben. A tárcsákon található gumik is igen meggyőző méretekkel rendelkeznek: elöl 255/30 ZR 20, hátul pedig 305/25 ZR 20.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Természetesen az utastér sem maradhatott érintetlenül. A piros-fekete színkombinációban pompázó vegyes bőr- és karbon-borítás az utolsó négyzetcentiméteréig mestermunka. Külön érdekesség az alcantara bőrből készült szőnyeg: a speciális, „nápolyi-mintás” varrás a legnagyobb aprólékosságról tesz tanúbizonyságot, csak ez a borítás 7,8 km minőségi cérna felhasználásával készült. Tökéletes vezetési élményt nyújt az ergonómikus kialakítású Brabus sportkormány, melynek alsó része a könnyebb ki- és beszállás érdekében az ívelt helyett egyenes kialakítást kapott. Szintén a kormányon foglalnak helyet a manuális váltáshoz használható gombok is, akárcsak egy Forma1-es kocsiban.

A Brabus SLR McLaren a gyorsulási adatok mellett árban is megveri az új Pagani Zondát: ára ugyanis 600.000 Euró (kb 150.000.000 Ft), igaz ebben a tájékoztató szerint benne van a szállítási költség is, a világ bármely pontjára.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!