A tervezettnél hamarabb kiszivárogtak a világhálóra a Lamborghini legújabb üdvöskéjének első fotói. A Veneno Roadster az idei Genfi Autószalonon bemutatott Veneno nyitható tetejű változata.

Míg a kupéból mindössze négy darabot készítettek, a Roadster-ből kilenc példány kerül majd legyártásra, melyeknek ára egyenként 3.3 millió euró, azaz majdnem 1 milliárd forint!

A nyitott szuper sportautó érkezéséről már július elején lehetett hallani, a hivatalos bejelentést azonban egy hónapra rá, Stephan Winkelmann, a Lamborghini vezérigazgatója tette meg. Most végre hivatalos forrásból származó műszaki adatok is napvilágot láttak a Lamborghini fennállásának 50. évfordulója alkalmából készült változatról.

A nyitható tetőtől eltekintve a Veneno Roadster azonos alapokra épül elődjével (hasonlóan az Aventador és az Aventador Roadster esetéhez). A legújabb talján bika szíve egy 6.5 literes, V12-es erőmű, amely elképesztő, 740 lóerős teljesítmény leadására képes. Ezzel a Veneno jócskán túlszárnyalja az Aventador 691 lóerőből álló ménesét és így napjaink legerősebb és leggyorsabb Lamborghini-je. A Roadster 2.9 másodperc alatt sprintel százra, a végsebessége, a kupé kivitelhez hasonlóan 355 km/óra, a váltásért pedig a Lamborghini egyedülálló ISR automatizált rendszere felel.

A nyitható tetővel rendelkező sportkocsik az extra karosszériamerevítéseknek köszönhetően általában jóval nehezebbek keményfedelű testvéreiknél, a Veneno Roadster esetében azonban ez nincs így. Ez főként a nagy mennyiségben alkalmazott pillekönnyű, ám rendkívüli szilárdságú szénszálas műanyag kasztnielemeknek köszönhető.

A Lamborghini különösen büszke a speciális karbon-technológiára, melynek a titka, hogy rövid szénszál darabokat ragasztanak össze gyantával, majd ezután nagy nyomáson és magas hőmérsékleten szilárdítanak meg. A folyamat mindössze 3 percet vesz igénybe, így a komplett gyártás jóval rövidebb idő alatt elvégezhető, mint a hagyományos karbonszálas anyagok esetében.

A súlycsökkentés jegyében a Veneno Roadster féktárcsái is könnyű, szénszálas kerámiából készülnek. Az autó tömege 10 kiló híján másfél tonna, amely meglehetősen könnyűnek tűnik, ha figyelembe vesszük azt is, hogy négykerék-meghajtású.