premierjén a Design Vision GTI

A Volkswagen egy minden eddiginél erősebb példányát tervezi bemutatni az immáron negyedik generációs Golf "R" kiadásának áprilisban, a Pekingi Autószalonon.

Az EVO névre hallgató koncepció vadonatúj hajtáslánc, valamint pillekönnyű konstrukció formájában mutatkozik majd be a nagyérdeműnek, limitált példányszámban pedig akár utcára is kerülhet az elképzelés - reméljük nem csak Kínában.

Motor terén a 2.0 literes négyhengeres EA888 erőforrás felhúzott példánya kerül az autóba. A munkálatokat a VW fejlesztési részleg feje, Fritz Eichler felügyeli, aki többek közt a Mercedes 45 AMG turbós kétilteres 360 lóerős blokkjáért is felelős volt.

A részletek egyelőre nem publikusak, annyi azonban már kiszivárgott, hogy a hagyományos "R" szív tudását 296-ról 370 lóerő közelébe sikerült feltornázni, míg a nyomaték 380-ról 450 Nm-ig szaladt fel. Erőátvitel terén nagy valószínűséggel hatsebességes, duplakuplungos váltó, hajtásban összkerekes kivitel várható.

Mindezek mellé a súlycsökkentés jegyében karcsúsított beltér, valamint karbon elemekkel könnyített kasztniról szólnak a hírek, 1.400 Kg körüli össztömeggel. A kinézetről egyelőre csak a találgatások folynak, de leginkább a tavalyi Wörthin bemutatott Golf Design Vision GTI koncepció formája látszik esélyesnek.

Eichler nyilatkozata szerint a 370 lóerő még mindnem a csúcs, a kétliteres feltöltött blokkból akár 400 lóerőt is ki tudnának préselni. Mindez persze még alulmarad az 500 lóerős Design Vision koncepció mögött, de ne feledjük, hogy itt egyrészt utcára megvalósuló gépről van szó, másrészt ott már egy 3.0 literes ikerturbós V6-os erőforrást állítottak csatasorba. Utóbbiban, a pletykák szerint a jövő VR6-os blokkjainak prototípusát fedezhettük fel.

Forrás: Autocar