Sokan esküsznek a felhúzott dízelmotorokra, sokan pedig kifejezetten azt vallják, hogy a gázolaj munkagépekbe való. Bármelyik táborba is tartozzon az ember, az alábbi videón látható dragre épített teherautó teljesítményéhez nem férhet kétség, ráadásul valaha tényleg akár munkagép is lehetett.

Az USA-ban meglehetősen ritka dízel építések egyik szép darabja ez az 1978-as Dodge Lil' Red Express, mely gyárilag 4.0 literes, 105 lóerős hathengeressel szereltek, több, mint 40 évvel ezelőtt. A helyzet azóta kissé változott: a motortérben manapság egy borzasztóan kihegyezett V8-as TDi dohog egy hatalmas, csaknem 7 (!) baron töltő csigával. 

A teljesítmény ehhez mérten nem is annyira meglepő 1.000+ lóerő és irgalmatlan 2300 Nm-es nyomaték, mellyel lazán tíz másodperces időt fut negyedmérföldön. A mindezzel járó hatalmas fekete füstfelhő pedig csak a hab a tortán, az bizony nem a kerekek alól jön nevet

A piros brutalitás ráadásul valamennyire celeb is, néhány éve a gyorsulási versenyzésre kihegyezett Born 2 Race filmben is szerepelt, ebből alább láthatunk is egy 40 másodpercig tartó negyedmérföldet egy Subaru ellenében.

A Born 2 Race filmben

Itt pedig egy idei versenyen, Houstonban