Rendesen fel kell kötnie a gatyát annak, aki valamilyen autóval kapcsolatos világrekordot akar felállítani. Ami pedig talán még ennél is nehezebb, hogy olyan mutatványt találjon ki, amit még előtte senki nem hajtott végre a történelem során.

Az extrém mutatványok világától cseppet sem idegenkedő egykori profi gördeszkás, Rob Dydrek azonban sikeresen vette a kihívást. A korábban Ken Block egyik Gymkhana videójában is szereplő tévésztár autós ugratásban állított fel rekordot, méghozzá rükvercben!

A többautónyi repüléshez Dydrek egy átalakított Chevrolet Sonic (idehaza Aveo-ként ismerjük) volánja mögül nézett hátrafelé és 27.2 méterrel sikerrel be is írta magát a Guiness nagykönyvébe. 

A hivatalos videót március 13-án saját tévéshowja, a Fantasy Factory keretei közt mutatja majd be, addig is egy 12-másodperces kémvideón a lényeg már megtekinthető.

A rükvercben ugratás világrekordja

Ha hősünk a hagyományos irányban próbálkozott volna, természetesen jóval nehezebb dolga lett volna. Ezt a rekordot az amerikai Top Gear-ből ismert ralipilóta, Tanner Foust tartja 101 méterrel.

Azért szemből egy fokkal brutálabb a dolog