Reméltem mostanra elkészül a hátsó segédkeret, de sajnos még le kell homokszórózni. Ellenben a karosszéria elemek már megvannak, Lengyelországból rendeltem őket még a nyár folyamán. Lényegében 5-en összedobtunk egy rendelést, hogy a postaköltség se legyen vészes. Én személy szerint a következőket rendeltem: első és hátsó lökhárítók, küszöbök, hátsó széles sárvédők (+50mm oldalanként). Szóval a kocsi hátsója elég masszívan fog festeni porig ültetve, ez lenne az elképzelés. Az elemek elég tartósak az árukhoz képest.

https://szamel.blog.hu/2013/10/01/a_kulso_igenis_szamit

Hogy mennyire illeszkednek majd, még nemtudom, de remélhetőleg nem kell komolyabb átalakítasokat eszközölni rajtuk. Csehországban már páran feltették ezt a szettet, és meg voltak vele elégedve. Visszatérve a kocsi hátuljához, már a felniken agyalok, lassan meg kéne őket rendelni. Azért lenne fontos, mert miután a motortér elkészül, már csak a kocsi hátulját kell rendbe szedni. A felnikhez szeretném igazítani a sárvédőket, a régieket ki kell vágni a 18-as felnik biztonságos használata érdekében. Eredetileg 10,5 coll széles ET0-ás Varrstoen felnik kerültek volna hátra, de ezek darabja több mint 350€, ez azért sajnos kicsit durva számomra. Jelenleg a JapanRacing JR-3 as felnije a befutó 9x18 as méretben, ami nem lenne nagy baj, de az ET-je 15 ami még mindig kevés, ezért 1,5 - 2cm-es spacer-ek kellenek majd a hátsó tengelyre.


Varrstoen felnije

Japan Racing - a jelenlegi jelölt

Említettem a cinkbevonatos csavarokat, az első lámpákat el is kezdtem összeszerelni, be kell valljam bitang jól néznek ki a sárga, kissé aranyos beütésű csavarokkal.

Jelenleg a motortér kialakításán ügyködöm. Az eredeti sárvédőket elöl kivágtam, inkább csak esztétikai szempontok miatt. A minap kartonpapírból megalkottam a hozzávetőleges formát, de ez még picit változni fog. A terv az, hogy egy szép letisztult motorteret kapjak a végére, ahol minden el van rejtve ami nem létfontosságú vagy elfér máshol. Ezért is költöztetem a csomagtartóba az akumulátort. A kábelezést is átalakítom, hogy lehetőleg minél kevesebb látszódjon belőle, és kijavítom a hiányosságokat, amiből akad bőven.

A csomagtér sem marad el a kocsi többi részéhez képest. Egy szolid, de jó hangzású audiorendszer kerül beépítésre. A mélynyomó laminált ládája már meg is van, ezt úgy alakítottam ki, hogy a kocsi oldalába legyen besüllyesztve. A lehető legnagyobb doboz térfogat érdekében döntöttem a laminálás mellett. Kicsit korainak tűnik, de azért készült el már most, mivel a másik kocsiban használom, és az előző ládája amely a versenyekre volt tervezve, két emberes volt. A csomagtér másik fele szintén laminálva lesz, mégpedig az akumulátor és az erősítő(k) kerülnek ide. De ezt akkor folytatom, ha már meglesznek az egyes komponensek és a szerelés fázisában leszek.