A K-Phonix Performance alkotta meg a világ leggyorsabb, bármiféle feltöltő vagy nitró nélkül üzemelő Acura RSX-ét. A Miamiban tevékenykedő műhely a tisztán szívóüzemű blokkból 335 keréken mért lóerőt sikerült elővarázsolni, ami 11,3 másodperces negyedmérföldes világrekordhoz volt elegendő, 196,6 km/órás célvonali sebességgel.

A 2002-es évjáratú RSX-et egy 2.4 literes, négyhengeres K24/K20 blokk hajtja, FTW versenyüzemanyaggal, az extra teljesítményhez pedig volt honnan összelegózni az alkatrészeket. A K-Phonix kifejezetten Acura és Honda tuningra specializálódott shopot üzemletet, az RSX így hibátlan referencia a beszállítóknak így a Kinsler karburátor szettjének, a South Bay injektorainak, a Drag Cartel vezérműtengelyeinek és hengerfejének, a Haltech vezérlésének, vagy a D2 Racing futóművének.

Tekintve, hogy egy utcai használatra is alkalmas, első kerekes sportautóról esik szó, az eredmény igencsak impozáns, pláne, hogy a csapat elmondása szerint több is lenne benne, de technikai problémák miatt a cél előtt fékezni is kényszerültek. A rekord viszont ettől függetlenül is sikerült:

a világ leggyorsabb szívóüzemű rsx-e

A világ leggyorsabb turbós RSX-ét a KMOD Performance építette, keréken mérve 726 lóerős és 10.20 másodpercet tud négyszázon, 241 km/órás célvonali sebességgel.

a világ leggyorsabb turbós rsx-e