"A Nemzetközi Zöld Héten mutatkozik be a Volkswagen Golf GT az újdonságszámba menő TSI-technológiával.

A TSI egy közvetlen befecskendezésű benzinmotorban kombinálja a két töltési koncepciót, vagyis a turbófeltöltőt és a kompresszort. A Volkswagen ezzel a rendkívül erős, ugyanakkor takarékos motorral szerelt Golf GT-vel kívánja demonstrálni, hogy a mai, modern közvetlen befecskendezésű benzinmotorok képesek az E10-es keverék-üzemanyaggal is működni. Hogy mi is ez?

"A Volkswagen innovatív meghajtási koncepciói képesek arra, hogy az üzemanyagba (E10) 10%-ig kevert bioetanol segítségével létrejövő, új hajtóanyaggal is működjenek. Az etanol-keveréken alapuló üzemanyagokkal is működő motortechnológia segítségével a Volkswagen segíti a biogén üzemanyagok elterjedését, ez fontos része a jövőre koncentráló üzemanyag-stratégiánknak" - mondta Matthias Rabe, a Volkswagen-konszern kutatásvezetője.

 A modern benzinmotoroknak az üzemanyag minőségével kapcsolatos "elvárásai" miatt a Volkswagen a hatályos szabvány értelmében a bioetanolt ETBE, vagyis etil-tetrabutilát formájában alkalmazza. Ez azt jelenti, hogy a benzinhez vagy 15 tömegszázalék ETBE-t, vagy öt százalék etanolt kevernek. Az EU bioüzemanyag-előírásai 2010-re azonban a jelenlegi üzemanyag-normák további bővítését írja elő. Ehhez a benzin esetében nagyobb, mintegy 9 tömegszázalékos etanol alkalmazására van szükség. A Volkswagen éppen ezért aktívan támogatja a jövőbeni E10-es üzemanyagnorma eléréséhez megfelelő üzemanyagok kidolgozását.

Az Európai Parlament 2003/30/EG számú, a bioüzemanyagokról szóló rendelkezése 2010 végéig a benzin és dízelmotorok hajtóanyagában jelentős, 5,75%-os részesedét tűz ki célul a bioüzemanyagoknak."

 

A Volkswagen bioetanol előállításával kapcsolatos kutatásokba kezd, még saját üzem nyitását is tervezi.

Nagy üzemanyagcégekkel karöltve a Volkswagen új kutatási projektet indít bioetanol előállításával kapcsolatban.

A kezdeményezés nem új, hiszen az autóóriás nemrégiben mutatta be az E10-es keverék üzemanyaggal működő Golf GTI-t egy környezetvédelmi kiállításon.

A Volkswagen úgy gondolja, hogy nagy jövő áll a növényi rostokból, fahulladékból és egyéb növényi hulladékból előállított üzemanyagok előtt.

Ezért kezdett olyan erőforrások fejlesztésébe is, amelyek bioetanollal, illetve benzin-bioetanol keverékével, vagyis az E10-es üzemanyaggal is képesek működni.

A Volkswagen Németországban építené fel első bioetanolt előállító üzemét, 2006 év végéig. A bioetanol előállítása a környezetkímélő autózás mellett milliárdos üzlet is lehet, főleg akkor, ha a VW autóihoz saját maga által előállított üzemanyaggal is szolgál.

Európa egyébként nem az első a bioetanol alkalmazásában, ugyanis Dél-Amerikában régóta használják a növényi hulladékokból előállított üzemanyagot.