EZT A BLOGOT AZÉRT ÍROM MERT SOK ISMERŐSÖMMEL SIKERÜLT MEGISMERTETNEM A BIOETANOL ÜZEMANYAG RENDKÍVÜLISÉGÉT.EZÉRT SZERETNÉM IDE BEÍRNI A NETRŐL ÖSSZEGYŰJTÖTT ADATAIMAT,HOGY A KERESŐK TÖBBNYIRE FÁRASZTÓ BÖNGÉSZÉSE NÉLKÜL KÉRDÉSEIKRE VÁLASZT KAPHASSANAK ÉS MEGOSZTHASSAM VELETEK TAPASZTALATAIMAT.

TARTALOM:RÖVID LEÍRÁS,HOGY MI EZ.TÉNYEK,ÁTÉPÍTÉS,HASZNÁLAT,ELŐNYÖK,HÁTRÁNYOK, TAPASZTALATOK..

"A bioetanolt növényi eredetű, víztelenített (azaz közel 100%tiszatságú) etilalkohol. Üzemanyagként nem újdonság, hiszen a kőolaj alapú üzemanyagok elterjedése elött az autókban általánosságban etanolt használtak. Később az olajfinomítói technológia fejlődésével a kőolaj alapú üzemanyagok egyre olcsóbbá váltak, így az alkohol, mint motorhajtóanyag egyre inkább háttérbe szorult. A korai időkben számos "Flexifuel" jármű közlekedett, hiszen az akkor gyártott autók egyaránt üzemeltethetők voltak etanollal és benzinnel.

A tiszta bioetanol 106-os oktánszámú üzemanyag. Égéshője a benzinénél alacsonyabb, így a magasabb oktánszám ellenére a motorok kevéssel többet fogyasztanak belőle. A bioetanol egyik legfontosabb előnye a kőolaj alapú üzemanyagokhoz képest. hogy növényi eredetű, tehát folyamatosan megújuló forrásbólszármazik, beleilleszkedik a szén természetes körforgásába és nem emeli a légkör szén-dioxid koncentrációját. Környezetbe kerülése esetén biológiailag lebomlik tehát nem környezetszennyező. Ahhoz, hogy az előállított bioetanol csak üzemanyag célra legyenfelhasználható, denaturáló szereket alkalmaznak, ezekkel ihatatlannáű téve az amúgy iható etil-alkoholt.

Bioetanolos gyártás szempontjából hazánk európai viszonylatban kiemelkedő adottságokkal rendelkezik. A gyárak felépülésével magoldódhat az agrárgazdaság túltermelési problémája, a termelőknek biztos megélhetést biztosítva.

E85 bioetanol – az autózás zöld jövője

Az E85 egy új, környezetbarát üzemanyag, ami az arra alkalmas autókban benzin helyett használható. A „85” jelzés a névben a 85bioetanol tartalomra utal, az üzemanyag fennmaradó 15a benzin.
A bioetanol gyakorlatilag etil-alkohol, melyet mezőgazdasági növényekből (Európában jellemzően kukoricából, búzából, árpából, stb.) – hasonlóan a sörfőzéshez – erjesztéssel állítanak elő. A bioetanol nem új találmány, a kőolaj korszak beköszönte előtt az autókat alkohollal üzemeltették és csak később, a benzin egyre olcsóbbá válása révén álltak át benzinüzemre.
Az alkohol, mint üzemanyag 106-ös oktánszámmal és a benzinhez viszonyítottan kb. 2/3-nyi égéshővel rendelkezik. A bioetanol alapú E85 üzemanyagból az autók a gyengébb égéshő miatt 15-20kal többet fogyasztanak, viszont a jelentősen magasabb oktánszám miatt dinamikusabb menettulajdonságokra képesek. A bioetanol legnagyobb jelentősége, hogy használata az üvegházhatás ellen tesz, hiszen növényi alapú, és – bár elégetésekor visszajuttatunk szén-dioxidot a levegőbe – növekedése során a növény ennek többszörösét köti meg.
Hazánk kedvező mezőgazdasági adottságai miatt fontos szerepet tölthet be az európai bioüzemanyag gyártásban. Az éves szinten jelentkező 3-4 millió tonna kukoricafeleslegből 1-1,25 millió tonna bioetanolt lehet készíteni, melyhez a vonatkozó EU irányelvek a hazai igény kielégítésén felül kedvező exportlehetőségeket teremtenek. A módosított Jövedéki Törvény értelmében E85 üzemanyag Magyarországon 2007 eleje óta forgalmazható, a forgalmazó kutak listája megtalálható itt.


Az E85 használata hagyományos benzinüzemű gépkocsikban az alkohol gumira és különböző fémekre gyakorolt korrozív tulajdonsága miatt megfelelő átalakítás nélkül nem javasolt."

ÉS MOST JÖHET AZ ELŐNYÖK, HÁTRÁNYOK, TAPASZTALATOK, ÉPÍTÉS:

ELŐNYÖK:

AMIKOR A BENZIN 300FT VOLT ,EZ CSAK 225FT.AMIKOR A BENZIN 230FT EZ 185FT VOLT.

106 OKTÁNOS VERSENY BENZINNEK FELEL MEG ÉS ESZMÉLETLEN OLCSÓN.(EZ MÁR A TUNINGOSOKAT IS ÉRDEKELHETI)

90%-KAL KISEBB AZ AUTÓ KÁROSANYAG KIBOCSÁJTÁSA.(HÁNYAN IDEGESKEDTEK,HOGY A WEBER KARBIS MOCI VAGY A SZUROMI TENGELYES NEM TUDJA TELJESÍTENI A ZÖLDKÁRTYÁT CSAK CSÚSZÓ PÉNZZEL.MOST VERI MAJD AZ EURO10-ES MOCIKAT IS)

TISZTÁN TARTJA A TELJES ÜZEMANYAG RENDSZERT(AMIT LEHET VENNI AZ AUTÓS BOLTOKBAN INJEKTOR MEG SZELEP TISZTÍTÓ ADALÉKOKAT AZOK IS ETANOL MEG PETROLEUM ADALÉKOK)NEKEM ,MIKOR KIVETTEM A GYERTYÁIMAT OLYANOK VOLTAK, MINT AZ ÚJAK.

EZ MÁR A TUNINGOSOKNAK:A BIOETANOL ÉGÉSHŐJE 2/3-A A BENZINÉNEK ÉS AZ ALKATRÉSZEK JÓVAL KISEBB HŐTERHELÉST KAPNAK, AMI EGY PÖRGŐS MOCINÁL VAGY UTÓLAG TURBOSÍTÁSNÁL NEM IS OLYAN ELHANYAGOLHATÓ DOLOG.

DINAMIKUSABB MOTOR,JOBB GÁZREAKCIÓ...(EZEK PERSZE SZÉRIA AUTÓNÁL,A TUNINGOLTNÁL EZ MIND DRASZTIKUSABBAN)

ÉS HA MEGVOLTAK AZ ELŐNYÖK,ILLIK MEGÍRNI A HÁTRÁNYOKAT IS.:

SZÉRIA AUTÓBA MAXIMUM 50-50%OS KEVERÉSI ARÁNY A 95-ÖSEL AJÁNLOTT, MIVEL A SZÉRIA GÉPEK BENZIN ÜZEMŰEK ÉS A BEZIN/LEVEGŐ KEVERÉSI ARÁNY 1.14,7-HEZ AZ ETANOL/LEVEGŐ KEVERÉSÉHEZ 20-25%AL TÖBB KELL AZ ÜZEMANYAGBÓL.ÍGY OLYAN LESZ, MINTHA 100-AS BENZINNEL ROHANGÁLNÁL CSAK JOBB LESZ A ZÖLDKÁRTYÁNK.PERSZE NEM EGYBŐL CSAK MIUTÁN KITISZTÍTOTTA AZ ETANOL A RENDSZERÜNKET.

AZ ALKOHOLNAK A GUMI ALKATRÉSZEKRE KORRÓZÍV HATÁSA VAN.EZÉRT AZ E85 CSAK 85%BAN TARTALMAZZA DE MÉG ÍGY IS EGY KICSIT.

HÁT ENNYI A HÁTRÁNY!!!!!!!!!

SAJÁT TAPASZTALATOK:

ÉN FELE FELÉBEN TANKOLTAM HÓNAPOKIG.26ÉVES GÉPBEN 270EZER KM-REL.AZ ELEJÉN PICIT FÜSTÖLT ALAPJÁRATON MEG A  HIDEGBEN(-10)NEHEZEBBEN INDULT.NEGYEDSZERRE SIKERÜLT CSAK.DE 5 FOKBAN PÖCRE.(PERSZE MERT NINCS RÁ ÁTALAKÍTVA A GÉPEM)HIDEGEN ÉREZHETŐ(DE KOMOLYAN ÉREZHETŐ)VOLT,HOGY HÚZ MINT A BAROM.MELEGEN FIXEBB ALAPJÁRAT.PILLANATOK ALATT REAGÁLT A GÁZRA ÉS MINDEZ CSAK EGY RÉGI HASZNÁLT SZÉRIA AUTÓNÁL.

MI KELL AHOZ,HOGY EZZEL JÁRJUNK?:

MIVEL AZ ETANOL GUMIRA GYAKORÓLT KORRÓZIV HATÁSA LEHETSÉGES,MONDJUK NEM AZ ÚJ AUTÓKNÁL AHOL JÓ MINÖSÉGŰ GUMI ALKATRÉSZEK VANNAK MEG TÖMÍTÉSEK HANEM A RÉGEBBI GÉPEKNÉL.ÉRDEMES AZ ÜZEMANYAG RENDSZER GUMI RÉSZEIT ÚJRA CSERÉLNI VAGY FÉMRE(ITT EMLÍTENÉM MEG,HOGY AZ ÉN RÉGI GÉPEMBEN TÉNYLEG RÉGI GUMIK VANNAK ÉS 3HÓNAP ALATT SEMMI GOND NEM VOLT FELE-FELE KEVERÉSBEN).

ÉRDEMES AZ AC PUMPÁT MONDJUK EGY MINŐSÉGIBBRE VAGY ÚJRA CSERÉLNI.A RENDSZER TISZTÍTÁSÁVAL NEM KELL FOGLALKOZNI,AZT ELVÉGZI AZ ETANOL MAJD.

AMIT VISZONT ÉRDEMES AZ ÜZEMANYAG SZŰRŐBŐL VENNI KÉT-HÁROM DARABOT.MIÉRT? MIVEL AZ ETANOL ÁTMOSSA A RENDSZERT ÉRDEMES OLYAN 3-4EZER KILÓMÉTERENKÉNT KICSERÉLNI.PERSZE HA RENDKIVÜL KOSZOS AKKOR ÚJRA CSERÉLNI.HA LÁTJUK,HOGY NEM OLYAN KOSZOS AZ LEHET AZ UTOLSÓ CSERE.

ÉRDEMES A GYERTYÁKAT ALACSONYABB HŐÉRTÉKŰRE CSERÉLNI ÉS AZ ELŐGYÚJTÁST AZ ETANOLHOZ ÁLLÍTANI.

A NEHEZEBB RÉSZE AZ ECU.MEG KELL NEKI MONDANI,HOGY ADJON TÖBB ÜZEMANYAGOT.EZ MEGOLDHATÓ CHIP TUNINGAL VAGY BESZEREZHETŐ KAPCSOLHATÓ KIEGÉSZÍTŐ MODULOKKAL.ITT EMLÍTENÉM MEG,HOGY MESSZE ELLENZEM A SUFNI TUNING MEGOLDÁSOKAT AHOL CSAPJUK BE A HŐ JELADÓT MEG HASONLÓK....

HA MINDEZZEL MEGVAGYUNK BÁTRAN JÁRHATUNK EGY ÉREZHETŐEN ERŐSEBB ÉS DINAMIKUSABB AUTÓVAL AMI MÉG KÖRNYEZETBARÁT IS.ÉS PERSZE MEGÉRDEMLI A KEDVENC ILYENKOR MÁR A LÉGSZŰRŐ ÉS AZ OLAJ CSERÉT IS.

TUNINGOSOKNAK:

MEGINT MEGEMLÍTENÉM A 106 OKTÁNOS VERSENY BENZINEK A MEGFELELŐJE ÉS FIKÁÉRT LEHET KAPNI.

DE EZEN TÚL:EGY PÖRGŐS MOTORNÁL VAGY UTÓLAG TURBÓSÍTÁSNÁL FONTOS,HOGY AZ ETANOL HŐTERMELÉSE CSAK 2/3-A A BENZINÉNEK ÉS ÍGY KÍMÉLI AZ ALKATRÉSZEKET.

TURBOSÍTÁSNÁL NEM KELL OLYAN KOMOLY MÉRTÉKBEN CSÖKKENTENI A KOMPRESSZIÓT,SZÍVÓ ÜZEMNÉL MEG AZ EGEKIG EMELHETŐ.HA MONDJUK BEÁLLÍTJUK KB.1:10 KOMPRESSZIÓT MÉG 98-AS BENZINNEL IS HASZNÁLHATJUK HA VALAHOL MESSZE VIDÉKEN NEM TALÁLUNK ETANOLT. DE HA CSAK EZZEL HASZNÁLNÁNK EMELHETNÉNK BŐVEN.PERSZE EZT MAJD A HOZZÁÉRTŐ SZERELŐNK ADJA MEG AKI A MOTORUNKAT KÉSZÍTI.

MIVEL A MEGEMELT KOMPRESZZIÓ ENYHÉN MEGTERHELI AZ INDITÓ MOTORT(BÁR SEGÍTI A HIDEG INDÍTÁST) ÉRDEMES EGY ÚJ AKKUMLÁTORT BESZEREZNI AMI ESETLEG EGY KICSIT NAGYOBB INDÍTÓ ÁRAMMAL RENDELKEZIK MINT A GYÁRILAG ELŐÍRT.

REMÉLEM SIKERÜLT EGY KICSIT TÖBB KEDVET ADNI NEKTEK A BIOETANOLHOZ.MERT MINDANNYIAN ,HIÁBA VAGYUNK TUNINGOSOK VAGY KÖRNYEZETVÉDŐK ,AKKOR IS CSAK BENZINGŐZ FERTŐZÖTT GÉP IMÁDÓK VAGYUNK,DE AKKOR IS EZEN A BOLYGÓN ÉLÜNK ÉS VIGYÁZNUNK KELL RÁ,HOGY AZ ÜKUNOKÁINK IS BEÁLLHASSANAK A LÁMPÁTÓL LÁMPÁIGRA.