Üdv minden kedves tuning társnak az oldalamon!

 

Pár szót írnék az autóm eddigi történetéről, remélem sikerül a lényegesebb részeket kiemelni :) Ha volt valami lényegesebb változtatás a vason, akkor írtam már itt korábban is, ezekről természetesen folyamatosan kerültek / kerülnek fel új képek. Most részletesebben írnék az eddigi munkákról, változtatásokról!

 

Első lépések

 

2008 decemberében jött az ötlet, hogy hamarosan úgyis meglesz a jogsim, nézni kellene egy kocsit, amin gyakorolhatom majd a vezetést. Meglepően rövid keresgélés után akadtam rá egy netes hirdetésben az 1996-os évjáratú,  1.4-es Ecotec motoros Opel Astra F Sedan típusú szürkemetál színű autóra, amibe az első pillantásra szerelmes lettem, nem lehetett otthagyni :). 2008 decemberben megtörtént az adásvétel. Az autó akkor teljesen gyári állapotban volt, fontosabb szervizelés volt ekkor rajta (érdemes megemlíteni), a vezérműszíj csere. 2009 január óta hűséges társam, eddig nem hagyott ott sehol, remélem ez így is marad :).

 

Változtatások a kezdetektől

 

2009 tavaszán kapott az autó egy új Bosch akkumulátort és egy 14”-os Threeface Face alufelnit, majd a következő lényegesebb beruházás a Sony CDX-GT620U fejegység volt, ami a mai napig szolgáltatja a zenét. 2009 decemberére az első fényszórók króm Angel Eyes fényszórókra lettek cserélve, melyekben xenon hatású H1-es izzók világítanak. 2010 márciusáig nem sok változás történt, áprilisban pedig műszakis volt az autó, néhány alkatrész viszont cselére szorult, mint pl.: a lengéscsillapítók, ezek cserélve lettek a Ta-Technix gázos gátlóira. Aztán jött a hátsó fék felújítása (fékdobok, betétek,  fékmunkahengerek cseréje). Ezt követte a motortérben elöregedett kábelek újrakábelezése, kormánymű gumiharang, toronycsapágyak, felfüggesztés ütközők, gyertyák, pollenszűrő, olajszűrő, üzemanyagszűrő, szelepfedél tömítés, középső kipufogó dob, kormány gömbfejek, váltótartó szilent, motor/váltó/szervo/fék-olaj, váltókar és kézifékkar szoknyák cseréje. Ahogy a műszaki része rendben volt a kocsinak, vettem bele egy SAL WRC 12BP aktív 300W-os mélyládát , ami azóta is a csomagtartóban dübörög. 2010 júniusában elhatároztam, hogy néhány optikai változtatással kicsit egyedivé teszem az autómat. Ekkor került fel előre egy gsi - ködlámpás lökhárító, majd az első sárvédőkbe a dectane króm oldal indexei és a szemöldökös jel nélküli hűtőrács. Az autó -40 mm ültetést, és egy 2x76-os DTM sportdobot kapott, a hátsó lámpák pedig ledesítve lettek. További változás lesz még a külső szempontjából, hogy az autó oldaláról lekerülnek a díszlécek, a kilincsek és a hátsó rendszámtábla körüli szürke műanyag pedig fényezve lesz. Terveim között szerepel egy hátsó féklámpás csomagtér-ajtó szárny, gsi első ülések, teljes belső kárpitozás, műszerfal műanyag elemeinek „vtn” karbonozása, valami lájtos ablak fóliázás, szintén vtn karbon dekor a motorháztetőn és az autó tetőn, hátsó gsi lökhárító, valami egy szolid küszöb spoiler, de az a jövő :). A belső változásokról is írnék néhány szót. A műszerfal kapott egy plazma számlapot jégfehér ledes háttérvilágítással és króm karikákat. A szellőző rácsok és az ajtónyitók krómra lettek cserélve. Bekerült még: króm WRC váltógomb, Pilot króm váltókeret és egy Type-R pedál szett. A középkonzol világítását teljesen ledes izzókra cseréltem (kék színűre). Az utastérbe kék színű led világítás és magasfényű kék neonok kerültek, a hátsó üléshez uv cső, a csomagtartóba kék neon, a mélynyomóba pedig egy piros, hangérzékelős neon gyűrű gondoskodik a fényekről. Jelenleg a kocsi karosszéria javítás (opel betegségek kiküszöbölése) és fényezés alatt áll, a hátsó kerékjáratok és tankajtó lemez teljesen ki lett vágva, oda új elemek kerülnek, a fényezés után pedig új polírt kap az egész autó. Ha elkészült küldök fel pár képet róla.

 

Folyamatban lévő újítások / Under Construction /

 

Ahogy visszakapom a „gépsárkányt” a fényezőtől, az alábbi terveim vannak vele:
- SiemensHID 6000K xenon szett és a hozzá tartozó lámpamosó beszerelése.

- napokban beszerzett Borbet T alufelnim felszerelése, bár ez valószínű csak jövőre valósul meg mert még gumit kell hozzá vennem és a peremeket is fel akarom fényesre políroztatni. Egyébként hamarosan már úgyis a téli szett kell!

- K&N típus-specifikus sport levegőszűrő beszerelése

 

Akiknek sokat köszönhetek / nélkülük nem tarthatnék itt /

szigorúan ABC sorrendben :)

 

Ákos: Elektronikai javítások; kábelezés

ÁNY (kedvesem): WRC váltógomb, Angel Eyes pilácsok és nagyon sok biztatás

B@lage (bátyám): elfelejthetetlen pénzügyi háttér

Bálint: Borbet T alufelnik
C-Sale Kft: Tuning alkatrészek, kiegészítők kedvezményes beszerzése

EU CAR 04 Kft: műszakira való felkészítés, alkatrészek cseréje

Faterom: lökhárító felfogató konzol készítés és egyéb otthon elvégezhető javítások / sufninzás

Imi: Sportdob és ültetőrugó felszerelése, kormány gömbfejek, váltótartó és lengőkar szilentek cseréje

Sándor Autó Kft: Karosszéria kilakatolás, fényezés, polírozás, műanyag elemek hegesztése

XENON.hu Europe  / Györgyi és Zsófi: Ledes izzók és xenon szett beszerzésében való segítség

 

Köszönöm, hogy időt szakítottál rám, visszajelzéseket, ötleteket, változtatásokat szívesen fogadok!

 

 

Üdv.:

Astra_KZS

Opel Astra F Sedan X14XE

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!