Szemfülesebbeknek már feltűnhetett, hogy valami ismét változott: a blogrendszer, azon belül is leglátványosabban a szerkesztő esett át néhány, már régen várt változáson az elmúlt napokban.

A korábbi - enyhén szólva - nehézkes felületet egy több funkcióval kiegészített rendszer váltotta, melyel innentől könnyedén lehet képeket és videókat fűzni a blog szövegébe, továbbá a formázások tárháza is is kibővült.

A Kép ( ) gombra megnyíló ablakban a kép feltöltés / böngészés gomb visz tovább a böngészőbe, melyben eddig feltöltött képeid, user galériáid képei közül válogathatsz a blogodba, vagy rögtön fel is tudsz tölteni egy újat, igény szerint. A kép méretét és tulajdonságait ezután szintén ebben az ablakban, vagy bármikor később, a képre kétszer kattintva tudod megváltoztatni.

Meghagytuk lehetőségként, hogy a bloghoz csatolt user galéria első képe megjelenjen a blog elején (a galéria kiválasztása alatt tudjátok beixelni), alaphelyzetben azonban már nem működik ez az opció. A szerkesztőben már kvázi korrekt képet kaptok arról, hogyan is fog kinézni a blog végső állapotában, pontosat azonban az előnézet ikonra kattintva lehet kapni róla. Ezt érdemes is nyomkodni néha, mert eközben a blog is mentésre kerül.

Végül, de nem utolsósorban, a leginkább közérdekűnek készült blogokat innentől a fórum rendszerbe is befűzzük, tehát a kommentezésük a FRISS KOMMENTEK boxban is látszódni fog. A kiválasztás erre a mi részünkről történik, ha kifejezetten ilyen, többeket is érintő gondolatot osztasz meg a többiekkel, érdemes egy bloggal kezdeni, mondjuk egy háromoldalas első komment helyett a fórumban.

Mindezzel pedig még nincs vége, további fejlesztések jönnek e téren is hamarosan!

Na és nézzük a videóbeszúrás müxik-e:

naná szemcsó