Nos,eljött az idő,amikor olyan autóról írok pár gondolatot,amelynek a gazdáját személyesen,jól ismerem és barátom ként tekinthetek Rá. Roland autóját nemigen kell bemutatni a talikra járó Volkswageneseknek mégis azt gondolom,itt a helye az oldalon ! A kezdetektől nyomon követhettem Jenő (merthogy így keresztelték el a kis GTD golfot) Rolandnál töltött napjait így aztán pontosan tudom mennyi munka és áldozat van az autóban,ami gyakorlatilag második életet kapott,mivel az idő vas foga cseppet sem könyörült rajta,komoly műtétsorozaton esett át,hogy ismét ragyoghasson a találkozók legelőkelőbb soraiban.

Node elég legyen a történelem órából,nem szeretném túlmisztifikálni az autót,aki akar,kaphat képeket az újjászületés több fázisáról ;)

1986-ban gyártott,jr kódú motorral szerelt Golf mk2 GTD. Magyar honban az egyik legkedveltebb összeállítás. Az igazi "golfológusok" nagyon jól tudják,1986-ban még osztott ablakos ajtókkal és kislökhárítókkal gyártották a golfokat. Nos igen, a szépészeti beavatkozásokat ugye szokás "ráncfelvarrás" névvel is illetni,hát itt is megtörtént a plasztika,"teliüveges" ajtók és nagy lökhárítók leplezik a gyártósorról legördülés pontos évét, a tökéletesebb összkép érdekében a hozzájuk passzoló GTI kerékívekkel és műanyag küszöbborítással együtt. Roland nem idegenkedik a fényezéstől így aztán miután végeztek a szerkezeti javításokkal,saját kezével varázsolt gyönyörű,tiszta fekete köntöst a gép karosszériájára,ami ezáltal "csillog mint a Salamon töke".

A szép fényes autóhoz szép fényes kerekek is dukálnak,így kerültek a kerékjáratokba a Porsche C2 felnik tükörpolírral felvértezve, a klasszikusnak mondható elöl 6 hátul 8X16-os leosztással. A divatnak megfelelően a lehető legkisebbre kellett redukálni az aszfalt és a padlólemez közti távolságot,ezen feladat megoldásáért egy TA állítható magasságú futómű a felelős. A fékek is kis módosításon estek át,az elöl gyárilag 239-es tömör tárcsákat 256-os átmérőjű hűtött testvéreik váltották le ezzel optimalizálva a fékerőt.

A külső megjelenés apró fűszerei a jel nélküli hűtőrács, a "célkeresztes" kristály fényszórók és a sötétített indexek elöl,hátul pedig a full pirosra fóliázott lámpások,amik közé hamarosan felkerül egy -szintén telipiros- Hella Heckblende!!! Nagyon csinos és egyedi kiegészítő még a tanksapka egyedi AirBrush dekorációja. Roland is a gyári vonalak,formák nagy kedvelője,ezt szem előtt tartva távolította el a csomagtérajtóból a zárat úgy,hogy az így megüresedett nyílást "elfalazta" a műanyag díszlécen . Így gyári hatású az összkép. A Beltér is tartogat csemegéket,rögtön szemet szúr a szemlélőnek a "nagy recaro" pár elöl valamint a Poloból átmentett G40 kormány. Megtalálható még bent a gyári elektromos ablakemelő szerkezet is,ezen felül a GTI feeling felé terel a fekete tetőkárpit és C oszlop takaró, a panorámában pedig gyárilag zöldre színezett üvegeken keresztül gyönyörködhetünk. A tulaj saját bevallása szerint a Hifi nem túl nagy szám,16,5-es komponens szett került beépítésre elöl,hátul pedig a mankókerék helyére építettek egy mélyládát. a muzsika azonban örökös harcot vív a kipufogóval,mivel a teljes rendszer "üres" amúgy dízelesen....

Az összkép kimondottan kellemes,a látvány beszédes,az autó minden porcikáján látszik a törődés és a szeretet. Igazi mesekönyvekbe illő história ez, a halál torkából visszarántott kedvenccel,ami kapott még1 esélyt,szerencsére gondos kezek között. Nagyon örülök,hogy Rolandot személyesen is ismerhetem és jó kapcsolatban állhatunk,Ő is egy olyan Volkswagenes,akikre alapozzák az emberek a nagy Vw-s életformát. Remélem élveztétek a bemutatót,nyálazzátok át a képeket és jegyezzétek fel,még1 autó,ami miatt érdemes találkozókra járni (Y) klasszikus vonalak,klasszikus tálalásban

/Ezen iromány megtalálható a képekkel együtt a ProsztóDrosztGarage Facebook oldalán is/

https://www.facebook.com/ProsztoDroszt