Üdv mindenkinek!

 

Itt az oldalon 2005.02.07 17:20 perckor kezdtem pályafutásomat, 10006-ik regisztrált tagként, az első user nevemmel (macisz19). Köszönöm az első kommentet Bughi-nak.

Az egész egy hideg téli estén kezdődött, mikor is kaptam egy eltévedt sms-t, hogy találkozó lesz a városban (Szombathely). Akkoriban hallottam már híreket, hogy van pár komolyabb emberke, aki illegális versenyeket szervez, így hát gondoltam itt az ideje, hogy én is megnézzem mi ez. Tudtam, hogy az én kocsim nem egy erőgép, de gondoltam legalább valahogy kinéz ezért én is megjelenthetek a találkozón. Várakozásaimat felülmúlta, hogy a megadott helyen 40-50 autó gyűlt össze a hideg ellenére. Kis ismerkedés, beszélgetés után, aztán elindultunk a verseny helyszínére, ahol a rendőrök nagyon rendesen már előre vártak minket, csak éppen a helyszínbiztosítás és a forró teaosztás maradt el, ami elmaradt az a gyorsulgatás. De hát leleményes az ember így én, mint újonnan érkezett ember fel is ajánlottam, hogy látogassunk ki a mi telephelyünkre, aztán majd meglátjuk mire lesz alkalmas. A mindösszesen 150 m-es rendelkezésre álló út nem volt túl biztató, de megtettünk minden intézkedést és nekikezdtünk. Gumiégetés, turbóizzítás, versenyek, így telt az este, azt mondanom se kell, hogy a hátrahagyott nyomok miatt ide se kellett jönnünk többet. Azonban volt 1 fontos mondata az estének ami miatt megérte a dolog és ez így hangzott: „nézz fel ide www.scrt.fw.hu” (azóta már megszünt az SCRT). Másnap már regisztrált tagja voltam az oldalnak, és a beszélgetések, új emberek megismerése után jött a következő fontos megjegyzés: „nemrégiben alakult egy magyar autós oldal, ahol egyre több tag van és sok mindent meg lehet tudni, ha érdekel www.carstyling.com”. No, mondanom se kell, hogy rögtön regisztráltam, akkoriban még kamerás mobil, hiánya miatt és hogy nem volt divat a kocsimat fényképezni mindösszesen 1 képpel és néhány kezdetleges adattal. Aztán sikerült még 1-2 képet szereznem ezek most is fent vannak az oldalamon a 2004es dátumú kép után. Meglepően tanulmányoztam az adatlap kitöltendő rublikáit, ahol van, amit nem is tudtam, hogy épp mire gondolnak, Gyorsulás 1/8, ¼ mérföldön?! Most menjek Amerikába leméretni? Merevítők, gátlók, hajtás, te jó ég mit akarnak ezek tőlem.

De hát az ember holtáig tanul, így nekivágtam az ismeretlennek. 33619 írt és 20493 kapott komment után a „macisz19” useremet megszüntettem. De ne rohanjunk ennyire előre. Az oldal tanulmányozása után, elvetemült arénaharcos lettem. Naponta órákat töltöttem a gép előtt, hogy mindenkinek jól benyaljak, és minél feljebb jussak a kocsimmal. Aztán elértem nagy nehezen a 100-ik helyet azt hiszem 5 vereséggel. Majd meguntam és kikapcsoltam arénát, hogy tovább nyaljak és várjam a nagy visszatérést. Akkoriban azt hittem, hogy ha befutok első helyre országosan elismerik majd a kocsimat, aztán ahogy utólag kiderült, ez nem így működik. Ahogy az idő telt, a kocsim folyamatosan épült, változott, de erre nem akarok kitérni, mert ez a másik írásaimban már szerepel. Jött a tavasz jött a jó idő, kezdődtek a találkozók. Akkoriban még jó ha egy hónapban 1 vagy 2 volt valamerre az országban. Az első ilyen találkozó amin voltam, az az utolsó kalocsai gyorsulás volt. Emlékeimben ez örökké élni fog, mert amit ott tapasztaltam, azt képzelni se mertem volna sose. Emlékszem Roche user astrájára, Hans flip-flop golfjára S8(Nascar, oooo) BMW-jére és még sok szebbnél szebb autóra. Igaz én, mint újonc, nem tudtam akkoriban melyik kocsihoz ki tartozik, nem ismertem senkit személyesen, de aki engem megismert a kocsi alapján mind odajött és mindenki nagyon segítőkész, kedves volt. Cyberspace, Xarawrc userek pedig mutatták odafelé és hazafelé is a helyes utat. A találkozón beneveztünk a szépségversenyre, a cars and girls versenyre, igaz helyezést nem értem el. Ezek után elkezdtem tűnődni, hogy vajon én miért nem értem el semmi helyezést, a „szép” autómmal. A nyár eltelt találkozókkal, élményekkel, tapasztalatgyűjtéssel. Közben az oldal kisebb nagyobb változásokon esett át, egyre csak fejlődött. Aztán beköszöntött az ősz és a találkozókon „sikeres” részvételem elismeréseként ősszel bekerültem az akkoriban „Tuning A” kategóriába (köszönöm Jim). HA már új kategória, meg ha már egyszer ismernek akkor, úgy gondoltam itt az ideje újra az arénának. Most sikerült vesztett párbaj nélkül elérnem az első helyre (de büszke vagyok erre [:szetvert]).

Eljött 2006 eleje, A tél arénázással telt, voltak nagy nyertes és még nagyobb vesztes párbajaim, ugye H@jniN@gyi, vagy roliboy?! Akkoriban volt menő az arénacsalás is, nem tudom ezt szabad e leírnom, de megteszem :D, azonban a neveket nem kommentelem, de elárulom én is részt vettem benne… Volt nagyon sok, kisebb nagyobb balhé emiatt, sok mindenkivel összevesztem, így hát tavasz elején levettem magam az oldalról. Levételnek oka az is volt, hogy egy újabb és teljesen új project indult a kocsin. Majd e levétellel egy időben elkezdtem a „kamu” userek gyártását is, azonban ezek az userek mind valós autókat tartalmaznak, így igazából nem „kamuk”, de tény, hogy csak azért lettek létrehozva, hogy minél több pontom lehessen majd arénába, ha visszatérek (néhány user a teljesség igénye nélkül: maci céges, Kittisz, Barib, macisz20, macisz24, stb). Itt kell, hogy megemlítsem fénykoromban 400 arénapontot tudtam adni összesen, mind más usertől, melyek többsége 5 pontos volt és az 5 ponthoz szükséges kommentet mind én írtam (és nem kommentező robotokkal, hanem mind magam a szabadidőmben), egyetem mellett ugye ráér az ember. Az oldalon írt összes kommentemeh ha összenézem eddig akkor ütöm a 150.000-et.

A visszatérés 2006 őszén a tököli évzárón való debütálásom után került sor, azonban már új userrel (Macisz) . Az új név oka az lett, hogy teljesen új lappal akartam kezdeni, ez azt hiszem sikerült is, hisz az óta sose voltam arénában és sose kapcsoltam be a zsírozást se. Azt hiszem ez a 2 dolog csak a kezdő fiataloknak való, és aki már kicsit érettebb ezeket kiiktatja, mert tudja ezeken semmi nem múlik. Amin múlik valami az az, hogy ahova tudsz, elmész, és új embereket ismersz meg, új barátokat, tapasztalatokat szerzel, ahogy én tapasztaltam ebbe a közösségbe nem a kocsi az ami igazán fontos, hanem az, hogy ott vagy és részt veszel az életben nem pedig csak egy virtuális valaki vagy.

2007-ben de főleg 2008ban miután a zeném is kész lett nagyon sok kiállításon vettem részt. Köszönöm mindenkinek aki ezekre meghívott, hogy ilyen felejthetetlen élményekkel lettem gazdagabb és, ugyan most kiszálltam egy kicsit a tuning világból, de mint látogató ezen túl is szívesen fogok menni mindenhová ahova csak tudok.                                                      

Köszönet néhány embernek néhány találkozóért:         

Quad – Bodensee                                                                                 Mastergolf -Hatvan                                                                               Kere, Dhy, Davie, Übi, oooo –Wörthersee                                            Szakál – Carstyling nyitó Show                                                                   H&H Zsolti – Miskolc

és még sokan mások, sorry aki kimarad

A 2006-os visszatérést követően az oldalon már új kategorizálás volt, így szerényen megemlítem a „TOP”-ba kerültem vissza és két évig ott is maradtam, egészen 2008 augusztusig, amikor autóváltás miatt, ismét új userre szántam rá magam és itt tartok most. Az oldal ismét nagy változások előtt áll, talán az ittlétem óta most történnek a legnagyobb újítások, melyekhez sok sikert kívánok! A carstyling.com már életem szerves része lett és ha több napig nem tudok felnézni, már rendesen elvonási tüneteim vannak. Minden nap szívesen lesem az új autókat, a fórumtémákat, várom a privát üzeneteket, kommenteket az oldalamon.

Nagyon sok barátot szereztem az oldalnak köszönhetően, remélem ellenséget nem, ha igen akkor várom jelentkezésüket :D

Akiket megemlítenék: G.chris, Gabor20vt, LeonCupra4, Kere, Vinyo, vwnilo, O.GaBoR, bocsánat, hogy nem sorolok fel mindenkit, vagytok még egypáran….

Sok sikert kívánok az oldal szerkesztőinek, tagjainak. Én amíg csak tehetem aktív résztvevője leszek, mint az oldal virtuális életének, mind pedig az oldallal kapcsolatos eseményeknek, találkozóknak. Ha valahol, olyan helyen járok, ahol más nem a beszámolót ezen túl is megírom és remélem Quad ezt továbbra is fogja engedni :P Igyekszem segíteni amiben tudok, és amiben kell, valamint emelni az oldal és ez által a hazai tuning élet színvonalát. Az oldalnak köszönhetően rengeteg helyre eljutottam már, nem csak az országban de külföldön is, és remélem ez a továbbiakban is így lesz.

Ha valami, vagy valakik kimaradtak és közbe rájövök akkor javítom majd még, és igyekszem lehetőség szerint tovább bővíteni ezt az irományt. 4 év telt el igazából és az eseményekkel meg lehetne írni az új háború és békét, szóval várható még folytatás.

Printscreenjeim híján én nem tudok nagy eseményekről képet szúrni, de akinek esetleg lenne az szóljon!(Nagyi, Krisz, O.gabi)

Köszönöm aki elolvasta, várom a kommenteket!

ÜDV, Maci

 

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!