Már évek óta általános probléma a tunerek közt a találkozók programjainak ellaposodása. Az esetek 99%-ában szépségverseny, hangnyomásverseny, esetleg limbó közül választhatnak az autósok, mindezt elég jó eséllyel szexi autómosás, vidám gumifüstölés, vagy mostanság Mr. Busta koncert színesíti, de ezzel kifújni is látszik a lehetőségek tárháza.

Egy-egy alkalommal persze nincs gond a szokásos line-uppal, de aki évente több rendezvényre is kijár, szezon végére már joggal gondolkodik el az érfelvágáson, mikor már az első felcsendülő R'n'B rigmusokból pontosan tudja, mi fog történni a tömeggel és habos sárga vödrökkel körülvett járművel a betonplacc közepén.

A globális problémára a kaliforniai its JDM YO magazin csapata találta meg a megoldást, méghozzá egy vadonatúj programmal, melynek neve:

Think You Can Stance Competition - ami borzasztó magyar fordításban nagyjából annyit tesz, Tudsz-e ültetve közlekedni verseny.

A verseny végtelenül egyszerű, de kétségkívül nagyon látványos: adott egy emberes fekvőrendőr, melyen a szigorúan porig ültetett autókkal rendelkező nevezők a lehető legrövidebb idő alatt, a legszebb és legstílusosabb technikával, na és persze a kasztni talajjal való érintkezése nélkül kell áthajtaniuk.

Hogy mindez miként is néz ki a gyakorlatban, az alábbi videón látható, annyi biztos, hogy remek színt visz egy parkolós találkozó életébe!

Think You Can Stance Competition 2012

Nem piskóta a versenykiírás sem: Annyira ültetve van a géped, hogy a legkisebb emelkedőn is egy óra kínlódással mész fel, ahol még a 90 éves öregapám is magától megy fel a kerekesszékével? Úgy gondolod, a Te technikád a legjobb, hogy felhajts arra a kib.szott emelkedőre? Akkor bizonyítsd!

Kedves rendezvényszervezők, sőt kifejezetten: kedves 819 Company! Ki meri ezt a programot bevállalni jövőre? nevet