Az autó hét éves, 1,2 literes száz lóerős alapon, amihez a Fiat hatgangos váltót adott. Kis pörgős egység, rövid váltófokozatokkal, a haladás élményével, de mára azért megkopott a feeling. A kocsi tulaja úgy döntött, hogy a Fiat Puntot áttolja a hobbiautó kategóriába a napi használatból, így aztán mindent szabad, amire éppen telik. A tuning cég keresésben a Fanat-X csapatra esett a választás – Nissan 350Z, Lancia Delta, Alfa 155, Opel Omega Warp Zone az eddigi ismertebb munkáik.Nem agyaltak sokat, hanem egy gyors rajzolás után elkezdték összerakni az autót. A lökhárítókat a Lestertől rendelték németből és rögtön át is alakíttatták a váci Plasztikkal. Mivel a Lester is üvegszálból gyárt, nem volt ezzel semmi gond. Talán annyi, hogy eredeti alakjában a lökös könnyen repedt, így Plasztik még egy réteg üvegszállal megerősítette azt. A hátsó lököst az elsőnél is jobban átfaragták, a legfeltűnőbb a spéci egyedi diffúzor. Hogy funkcionáljon is, és ne szakadjon le az autópályán, alumíniumból készült, könnyű, erős, és jól rögzíthető a kocsi padlólemezéhez. Szinte preciziós munka volt a kettős osztott ovál kipufogóvégek körbeágyazása a lökhárítóval. (A kipufogó egyedileg gyártott munka).
Ezzel messze nem ért véget a műanyagos meló, Plasztik készítette a küszöböket is. A küszöbök első és hátsó részén egyaránt nyitott egy-egy szellőzőt, így egyedi lett a dolog. A Fanat-X fiúk a hátsó légnyílás formáját egy emelettel feljebb, a hátsó sárvédőn is megismételték, a sárvédő anyagából, fémből alakítottak ki egy mélyedést, amelynek az optikai hatását remekül erősíti, hogy szintén lakatos munkával kiszélesítették a sárvédőket. A szélesítés elöl 4, hátul 2 centis. De még mindig vissza kell kanyarodnunk az acéllemeztől a műanyaghoz, mert Plasztik leformázta a motorháztetőt, majd átalakítva újragyártotta üvegszálból. Szép nagy levegő-kiömlőket nyitott rá. Amihez nem nyúlt a váci mester, az a hátsó szerny, a Sparco jókat csinál

A motortérben különösebb észveszejtő változás nem történt, csupán beillesztettek egy direktszűrőt polírozott levegő-csövekkel, valamint egy rugótorony támaszt, amelyet stilszerűen a karosszéria színére fújtak. Azért újra megemlítjük a sportkipufogórendszert, amely teljes, már a leömlők is cserések. Hagy pörögjön a Fiat-motor.

Azért még több apróbb változtatás is történt a kasznin. Így térhetünk vissza ismét a lemezekhez, amelyeket a Fanat-X kivasalt. Eltüntették a feliratokat, a kilincseket, zárnyílásokat, antennát és a hátsó ablaktörlőt. Egy két tuning-standard díszt is feltettek, így az alu tankfedél nyílást és az M3-as tükröket. Evo Dave a Fanat-X arca a fotózáskor elnézést kért érte (mármint a visszapillantóért), azt mondta az építéskor még nagyban élő dolog volt, most tudja, hogy picit túlhaladott. Mikor ezek a dolgok megvoltak, megkapta a kocsi a fent említett színeket és még Llumar fóliával lesötétítették az ablakait.És elérkeztünk a félkész dolgokhoz. Ilyen a futómű. Most FK rugószett van a kocsi alatt, kicsit fura, hogy az FK szettes autók orra kicsit mindig magasabban van, pedig fordítva kéne lennie. De nem sokáig lesz így, már megrendelték a jobb H&R készletet. A felnik 17 colos MAK modellek 205/40 R17 Toyo Proxess gumikkal. Most kicsit beesettnek látszanak a szélesítések alatt, ezért elölre 2,5, hátra 3 cm vastag pogácsákat illesztenek alájuk (fotózáskor még nem volt meg, csak a rendelés).

Hasonlóképp nem százas még az utastér. Itt már Dunakeszin leflokkoltatták a műszerfalat, felül fekete, alul kocsiszínű, ez sokat dob a belsőn, de a bőrözések nem készültek el. A zene alakul, Pioneer fejegység hajt JBL eszközöket. Egy látványos mélyláda lakik a csomagtartóban, az erősítővel élettársi viszonyban.

Még keresnek a fiúk valami jól mutató hátsó lámpát, meg készül a chip. Ezekkel, meg a felsorolt tervekkel kerek kis show-tuninggép válik a Focus-színű Punto Sporting-ból.

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!