Január 25.

 

Kis pihenő után ismét nekiláttunk a további bontáshoz.

Lökhárítók, vonóhorog, szélvédők, maradék belsőelemek kiszedése. Ez volt a cél és majdnem minden sikerült, csakhogy...

 

Most jön a jó rész...

Vegyük le előbb a hátsó lökhárítót. Oké, csavarok kiszed, nem jön, rángatás, nem jön. Tanácskozás, hoppá, a vonóhorog hozzá van csavarozva. Meg az aljához.

Oké, aláfekszek, négy csavar, simán lejön. Aha, csak be voltak rohadva, három csavar nagy nehezen kijött, a negyedik szinte egybe van, a csavarnak már nincs feje, elnyírtuk. Oké, majd levágom, semmi gond, félretettük a hátulját.

Akkor, hogy haladjunk is, hátsólámpák, csomagtérfedél, maradék belső. Ezek könnyű munkák, a lámpát négy csavar fogja, a csomagtérfedelet szintén. Ennyi volt a szerelés, kezdjük el pucolni az alját. Kesztyű fel, flex beindít, eltelik egy perc, majd fulladozás. A büdös életbe, ez porzik rendesen, kell valami maszk. Hoppá, de nincs maszk, mi legyen? Fogtam egy rongyot, az orrom elé kötöttem, majd drót korongoztam tovább.

Rendben, a rozsda lejött, taposók nem lyukasak, haladjunk. Hoppá, a festéket nem szedi le. Oké, keressünk rossz részeket, csavarhúzó a kézbe, ütögetés, és akkor a küszöbnél átment. Még egyszer. Megint, és megint. Végül lett egy 10cm-es lyuk, nem vészes, de nagyon rossz helyen van, nehéz lesz befoltozni.

Ezzel vége is volt a napnak, kocsi betol, irány haza. Az ezután következő hetek gondolkodással teltek el, rossz idő volt, esett a hó is, hóba nem jó szerelni...

Február 12. Napsütéses reggel, ideális nap a folytatáshoz. Pénteken már megbeszéltem apával, segít kivenni a szélvédőket.

Szombat reggel (12-e.) Apát felhívom, kellene a crovakészlet és a kisflex rögzítőanyája. "Oké fiam, vidd nyugodtan, gyere le, elmegyünk."

Elblattyogtunk a garázsig, autó kitol, majd a két szélvédő szintén kitol. Talpal. Nem kcsit lepődtem meg a módszeren, de bevált, röhögve kijött.

Vonóhorog utolsó csavarja levágva, lejött végre, kijött a lökhárító is. Köszi apu. Még az első lökhárító csavarjainál és a motorháztetőnél segített, utána egyedül dolgoztam tovább.

Első lámpák, oldalvillogó, hűtőrács, műszerfal. Oké, kezdjük szépen, sorjába. Bal első lámpa: Három csavar fogja, röhögve kijön, semmi gond. Hűtőrács: Három csavar fogja (A négy helyett...), ráadásul különbözőek...(Ismét köszi, volt tulaj...) Oké, haladjunk, jobb oldal. Szintén csavarok fogják, de hoppá, nem jön ki. Hmm-hmm, beleakad a rács tartókonzoljába. A fenébe, a búra körül van nyomva valami pasztával, nem fér ki tőle. Sebaj, van kalapács, óvatosan megütögetem kijön. És kijött, sérülés nincs rajta, remek, menjünk tovább. Oldalvillogók: Ezek még nem a csavarosak, hanem a műanyagpatentos fajtájúak. A jobboldali nagyon könnyen kijött, elég volt megtolni belülről (A doblemez felől, persze a csatlakozó lehúzása után.).Egyszerűen a műanyag szétporladt, a foglalat szétrohadva, hát ezért nem világított ez. Oké, ez mehet a kukába, menjünk a baloldalra. Hmm, ez már érdekesebb, szintén szétrohadva a csatlakozó, de a műanyag elég keményen fogja. Egy életem, egy halálom, úgy is újat kell venni, nekiálltam csavarhúzóval kifeszíteni, kipattant, eltört, de úgy is új kerül a helyére, kuka. Rendben, eleje kész, menjünk beljebb.

Műszerfal: Mivel a szélvédő már nem volt a helyén, a kormány maradhatott, kiemelem kívülről. Négy anya fogja (Belülről, plusz kívülről pár csavar.) Csavarok ki, anyák le, műszeregység ki, csatlakozók széthúz, műszerfal kiiemel. Így leírva nem nehéz meló, de a szűkös helyek, a kiálló fémrészek eléggé neheíztik a munkát, pár vágás garantálva van. A kábelekkl nem törődtem, úgy is újra lesz húzva minden.

Ezzel el is ment a nap, még drótkorongoztam ahol tudtam, majd irány haza.

Lényegében most már egyedül haladok a géppel (Oké, az elején segített Krisztián és Jani, de most már jóformán egyedül haladok és ez fura módon jó érzéssel tölt el.).

Jövőhéten, ha jó idő lesz, kivesszük a motort, utazik apuval és elkezdi(-jük, én is szeretnék okosodni és tanulni.) csinálni. Ezután kis pihenő, várom a fizetésemet és következik a lakatolás.

 

Képeket ismét nem csatolok, az oldalamon minden kép fent van.