Üdv néktek!

Hamár ittvagyok, írok egy kis történetet autómról és autós pályafutásom eddigi mozzanatairól... :P

Kezdődött minden 2004ben, mikor meglett a jogsim...

Rögtön kezelésbe vettem az akkori családi autót, egy 1300as, 5ajtós Lada Samarát. Külső átalakítás nem volt rajt semmi, csak kapott egy új fényezést, mert kicsit már lelakott volt.
Zenén és egykét elektronikai okosságon kívül nem csináltam vele semmit. (egykét hangnyomásos 2. és 3. helyet begyűjtöttem vele)



2006ban jött a váltás. Lecseréltük a szamarat egy 2004es kiadású VW Golf IV-re. Jubileumi kiadású, 1,6 16V, bőrön kívül fullextra, 16os gyári alukkal. Külsőleg ez sem kapott átalakítást, úgy tetszett, ahogy volt. Motortuning kimerült egy direktszűrőben és motorburkolat színrefújásban.

Kapott egy 6000K-s xenon szettet, ledes helyzetjelzőt, ledes nappali fényt (ami akkor még nem volt tömegcikk, magam csináltam 40db fehér ledből) és ledes rendszámtáblavilágítást.

Belül kapott piros kilincsvilágítást, piros hangulatfényt (mint az audikban), központizár nyitásra-zárásra kapcsolt be-ki a zene és a helyzetjelző. És a gyári riasztó lett kiegészítve egykét okossággal.

Zenét kapott egy komolyabb rendszert. Eleinte egy Pioneer DEH3600MP fejegység volt benn, majd később ez lecserélődött egy Alpine 9871RR-re. Erősítő eleinte két db Xetec Vector volt, melyek helyett később bekerült egy Magnat RX44. Elsőszett egy Audio System Radion 165volt. Mélynyomo eleinte egy kis JBL reflex láda volt, 25cm-es méllyel. Ez egy hangnyomásmérésen feladta, mikor éppen 55Hz körül 125dB-t adott ki magából. Ezután bekerült egy Infinity Reference 1250W reflex láda. A tápellátást pedig egy 1Farados
kondi támogatta.


Különösebb átalakítást sajnos nem vihettem véghez, mert családi auót volt.


2008májusában sikeresen munkába álltam és elkezdhettem autót keresni.

Mindigis tetszettek a IIIas golfok ezért elkezdtem keresni egy nekem megfelelő példányt. Ezt egy hónapig folytattam, mire rátaláltam erre a korai 1,8asra. Állapotát tekintve joval megelőzi a kortársait és az ára is jó volt.

Megvétel után kapott egy rendes generált: olaj, szűrők, fékek, kerékcsapágyak, vezérlés, fagyálló, szíjak.

Felszereltségét tekintve, naggyából van benne minden: elektromos ablak, központi zár, elektromos tetőablak, szervó. És a tetőablakon kívül minden működött is.

Karosszérián és a fényezésen vannak hibák, dehát egy 17éves autón már lehet. De ezek a nyáron el fognak tűnni egy új szín alá. Kap még egy-két kisebb átalakítást is, de lényegében marad a gyári kinézet. Nekem így tetszik.

Eddigi átalakítások voltak:

Motor: katalizátor ki lett iktatva, direktszűrő, valamennyivel nagyobb benzinnyomás. De így sem megy, úgyhogy sanszos, hogy fog kapni egy másik motort.

Kasztni: összes lámpa ki lett cserélve, előre FK angel eyes és ködlámpás kristály indexsor, hátra pedig FK piros-fehér kristály lámpa került. Tompítottba bekerült egy 6000K-s xenon szett és az indexekbe pedig sárga helyzetjelzők. Valamint felkerült egy VR6 koptató és egy jel nélküli hűtőrács.

Futómű: kapott egy Ta-Technix állítható magasságú szettet, melyet még a jelenleginél elől 5centivel, hátul pedig 6centivel lehet letekerni.


Kerekek: hosszú keresgélés után a MAM 7(Nuvo) mellett döntöttem. 7,5*16"-ba került fel, 195/45ös Sava Intensa gumikkal.


Belső: műszerfalat és az összes kapcsolót átledeztem audi stílusúra. Bekerült még egy audi TT váltógomb és egy 32cm-es victor sportkormány. Belső világítást átledeztem fehérre és tettem mellé piros hangulatfényt is.


Zene: ez kompletten átkerült a IV-es golfbol. Alpine fej, AS szett, Magnat erősítő, Infinity láda és Alfatec kondi. A csomagtartó viszont teljesen átépült és szerintem egész jól sikerült.


Egyéb: komfortzár (a zene és a helyzetjelző nyitásra-zárásra kapcsol), távirányítós indítás, távirányítós csomagtérnyitás, bluetooth kihangosító.

És az eddigiek után így néz ki:


Egyelőre ennyi... Folytatás következik... :D