Második fázis: Kasztni. Mivel utólag felrakott küszöb van az autóm, ezért műszaki előtt bazigyorsan le kell kapni és a rejtett rozsdafoltokat eltűntetni. Az olajcsere miatt jártam már az autó alatt, így láttam, hogy az alváz maga egészen rendben van, csak egy vázvédelem kell neki és készen is lesz. Lekaptam gyorsan a küszöböket. Nem volt nehéz, mert nagyon trehány módon volt felrakva. A csavarok össze vissza, imbolygott az egész és még ferde is volt. Na, legnagyobb meglepetésre csak a hátsó kerékív és a küszöb találkozásánál volt egy kis folt. Lemostam gyorsan, aztán megtámadtam pillangó-koronggal. Ez után jött a gittelés. Ehhez már valamennyire értek, mivel az első autómat, nevezetesen egy 626-os Mazdát, én festettem le.

Szegény autó nagyon le volt rohadva ezért megvétel után ment azonnal kasztnishoz és utána vissza hozzám. Mivel nem volt 2-300ezer forint a zsebemben, ezért gondoltam, majd lefestem én. Na itt basztam el elsőre. Szerszámok megvoltak, mivel fater műhelye hátul volt a kertben. Neki is láttam. Csiszolás, gittelés, csiszolás, gittelés… aztán alapozás. Na a 626 alapszíne valami borzasztó bordó volt, s kicsit pirosabb árnyalatra akartam festeni, ezért fehér alapozót kapott. Szépen is nézett ki. Csakhogy azonnal meglátszottak a hibák. Még 3 nap csiszolás következett, amit amatőrként viszonylag nehezen viseltem. Persze apám néha fuldokolva röhögött rajtam. De azért várt, hátha lesz belőle valami. És lett. Felvittem az első adag festéket, és nyugtáztam, hogy király vagyok. Aztán felhordtam még 3 réteg festéket pár nap alatt és jól ment minden. Következett a lakkozás. Kellő önbizalommal álltam neki, mivel a festés jól ment. Egy dologgal nem számoltam. Mivel a szabadég alatt csináltam az egészet, és nyár volt, plusz nem hideg, az autó magam csupán 60°C-on „izzott” a lakk meg ugye szobahőmérsékletű volt. Szóval mikor odaért a forró vashoz, azonnal rászáradt. Erre nem számítottam. Azonnal pánik, mivel nem kicsit lepett meg a dolog. Végül elfogyott a lakk. Néztem, hátha összefolyik. Nem tette. 2 féle lakkozási módot sikerült megtanulnom. Az egyik gyönyörűen csillogott, a másik matt lett. Ugye mind2 jól néz ki, külön-külön. Nade egy autón? Jó szar lett. De én csináltam. Az enyém volt.

Vissza a Nissanhoz. Gittelés megcsiszol, aztán mehetett a festés. Mivel felesleges lett volna ezt a kis részt kompresszorral megfújni, inkább vettem ugyanilyen árnyalatú autófestéket spray-ben. Van egy cég, ahol kikeverik és betöltik a festéket spray-be. Ez lett. Lefújtam. Szép lett. Na itt legalább nem szívtam. Még. Következő hétvégé a kipufogóé lesz. Az is szép állapotban van. Előre félek mi lesz még…