Sziasztok!

 

Szeretnék írni pár sort arról hogyan fogjatok hozzá biztos sikerrel a nappali fény LED-esre alakításához.

 

 

Nekem a gyári izzóm P21W- típusú volt a 2007-es audi a3-ban. Szerettem volna led-re cserélni , így vettem is vaterán ledes foglalatot, ami frankón működött is, csak a CANBUS- hibát írt ki a műszerfalra. Második lépésként Ebay következett. Közel 7000ft/db áron vásároltam fehér és piros ledeket ami elvileg CANBUS ERROR FREE jelzéssel volt ellátva. Sajnos ezek is csődöt mondtak, legalábbis a fedélzeti ezért is nyavajgott. Képtelen voltam lemondani róluk, és ahhoz is képtelen voltam hogy megszokjam a hibajelzést! Ezzel gondolom mindenki egyetért, az autómba ne legyenek hibajelzések. :D

 

Az általam vásárolt LED:

https://www.ebay.com/itm/270860126136?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

 

Ezután következett a fórumozás, (Audi-Sport.net, ... stb) ahol rájöttem hogy a kondenzátoros megoldás sajnos nem fog beválni, így mindenképpen a veszélyesebb ellenállásos variációt kell alkalmaznom.

Utánaolvastam, illetve kiszámoltam, hogy a közel 20 wattos gyári izzóm és a LED közt jó 20Watt különbség van, így egy akkora teljesítményű ellenállást kell beépítenem párhuzamosan a Led-del az áramkörbe.  Vásároltam is egy 10-Ohm 25Wattos (12Voltos) ellenállást. Ára körülbelül 1000FT/db, oldalanként 1-1 kell.

Egy hasonló ellenállás:

https://www.ebay.com/itm/W21-5W-7443-580-T20-LED-Car-Bulbs-25W-10-Ohm-RESISTORS-/140734416173?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item20c46cc52d

Ezt beépítve, az áramkör azt hitte a terhelés miatt, hogy a gyári izzó van. A hibajelzés eltűnt! ( viszont ezek után már nem fog jelezni, ha valamelyik LED tönkremegy, ezt nekünk kell ellenőrizni a hagyományos módon, pl piros lámpánál a sorban közel állunk valakihez, és megnézzük frankó-e .)

Ami viszont nagyon fontos, hogy igen komoly hővel dolgozik egy ilyen ellenállás, így azt a lámpa búrájában, vagy a közelébe nem szabad helyezni, csakis fémre csavarozva üzemelhet. Olyannyira felmelegszik, hogy kézzel nem lehet megfogni. A névleges teljesítménye körül közel 100 fok körül is lehet. Ezért annak kábelezését, ki kell építeni, és fel kell csavarozni lehetőleg alumínium felületre, ahol az utólagos fúrás, csavarozás, nem okoz korrodációt! Én az ütközéselnyelőre fogattam fel.


A Galériában láthattok pár képet a folyamatról.

 

Köszi!

 

Dávid

 

KATTINTS IDE A BEJEGYZÉSHEZ TARTOZÓ GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!